Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Veikkausliigan seuralle uusi päävalmentaja - aloittaa välittömästi tehtävässään

6.10.2021 - 11:52:00


Jalkapallon Veikkausliigassa sarjapaikastaan taisteleva AC Oulu on löytänyt Jyrki Aholan seuraajan päävalmentajan pestiin. Vetovastuun on ottanut keskiviikosta lähtien portugalilainen Ricardo Duerte.

AC Oulu tiedottaa solmineensa Duarten kanssa kauden 2023 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen. Sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2024.

Duarte aloittaa joukkueen peräsimessä välittömästi. Hän siirtyy Ouluun Ykkösessä pelaavan helsinkiläisen IF Gnistanin päävalmentajan paikalta.

- Ricardon sopimus alkaisi meidän kanssa joka tapauksessa 1.11.2021, joten nyt vain vähän aikaistettiin hänen tuloaan Ouluun. IF Gnistanille isot kiitokset hyvin sujuneesta yhteistyöstä asian ratkaisemisen suhteen. Joukkueessa on hurjasti taistelutahtoa jäljellä ja Ricardon tulon myötä saadaan loppuun vielä yksi vaihde toimintaan lisää, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi uuden päävalmentajan saapumista Laivastonsinisiin.

Duarte tunnetaan jalkapallotohtorina ja hän on myös työskennellyt Lissabonin yliopistossa apulaisprofessorina jalkapallon koulutusohjelmassa. Ennen IF Gnistanin päävalmentajuutta hän on työskennellyt Suomen Palloliitossa koulutuspäällikkönä. Hänellä on lisäksi kokemusta apuvalmentajana VPS:n riveissä, portugalilaisen Vitoria FC:n joukkeessa ja myös Marokon U21-maajoukkeessa.

- Ricardo on analyyttinen, pystyy siirtämään vankkaa teoriapohjaansa hyvin käytäntöön ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot. Hän on portugalilaisen futiskulttuurin ja ympäristön muovaamaa piinkova ammattilainen, jolla on kokemusta Suomesta jo suhteellisen pitkältä ajalta, Heikkinen summaa Duarten ominaisuuksia valmentajana.

Duarte astuu kiperään paikkaan. AC Oulun pyrkimyksenä on tietenkin kääntää kurssi ja säilyttää paikka Veikkausliigassa myös ensi kaudelle.

Lähde: AC Oulu


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!