Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Huuhkajien pitkäaikainen luottomies on valittu Ykkösen syyskuun pelaajaksi - ”Tuli aika puskista”

9.10.2021 - 12:09:00


Pelaajat ovat äänestäneet Turun Palloseuran Kasper Hämäläisen jalkapallon Ykkösen syyskuun pelaajaksi. Huuhkajien pitkäaikainen luottomies loisti syyskuussa sarjakärki TPS:n hyökkäyksessä viimeistellen sekä syöttäen kaksi osumaa.

- Valinta tuli aika puskista. Uskon, että se olisi voinut kohdistua keneen tahansa tepsiläisistä - olemme onnistuneet tosi hyvin joukkueena. Kun joukkueen peli rullaa, yksilöt nousevat esiin. Tämä on hieno tunnustus, minkä arvoa nostaa vielä enemmän se, että muut pelaajat äänestivät minua, Hämäläinen sanoo.

Elokuussa 35 vuotta täyttänyt Hämäläinen pelasi avauksessa Tepsin VPS- ja MuSa-voitoissa syyskuun alkupuolella - 15. päivän Gnistan-ottelussa Hämäläinen oli yksi turkulaisten sankareista syöttäessään Ilari Mettälän sekä Serge Atakayin osumat.

Maalien makuun konkari pääsi HJK Klubi 04:n vieraana neljä päivää myöhemmin. Joakim Latosen keskityksestä syntynyt 2-3 -puskuosuma jäi ottelun voittomaaliksi. Hämäläisen maalitehtailu jatkui 25. syyskuuta FF Jaron isäntänä, jolloin hän puski jälleen voittomaalin - tällä kertaa Albijon Muzacin tarjoilusta.

Kaikkiaan TPS mätti syyskuun viidessä ottelussaan 16 maalia. Alkukaudella Tepsillä oli suuria vaikeuksia maalinteon kanssa, mutta kauden mittaan ketsuppipullo on auennut. Kesällä turkulaisryhmään liittyneillä Hämäläisellä, Mettälällä ja Atakayilla on ollut suuret roolit joukkueen hyökkäyspelin piristymisessä.

- Mielestäni pääsimme myös alkukaudella paikkoihin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Nyt onnistumiset ovat kasvattaneet pelaajien itseluottamusta, ja kaikilla on suuri halu tehdä maaleja. Sen huomaa joka jätkästä.

Jaro-ottelun maali oli Hämäläiselle kauden viides, joten hän rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä TPS-paidassa. Miehen edellinen ennätys oli Veikkausliigan kaudelta 2007, jolloin hän osui neljästi.

- Kun lähdin Tepsistä Ruotsiin, en ollut mikään maalinsylkijä. Pelasin 97 liigamatsia ja tein vain yhdeksän maalia. Siinä on onneksi menty eteenpäin - ne taidot ovat jääneet mukaani maailmalta.

Lähde: Jalkapallon pelaajayhdistys


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08