Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ilves löi luottopuolustajan jatkosopimuksen tiskiin - ”Todella tärkeä pelaaja meille”

14.10.2021 - 11:19:00


Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Ilves tiedottaa solmineensa kamerunilaistoppari Tabi Mangan, 26, kanssa jatkosopimuksen. Sopimus on kaksivuotinen, joten Manga nähdään tamperelaisjoukkueen takalinjoilla ainakin kauteen 2023 asti.

Manga liittyi elokuussa Ilveksen vahvuuteen loppukauden kestävällä sopimuksella. Sopimuksessa oli lisäksi optio kaudesta 2022.

Manga on tuonut kaivattua kaksinkamppailuvoimaa ja johtajuutta kentälle. Hänet valittiin myös Veikkausliigan syyskuun tähdistökentälliseen.

Päävalmentaja Toni Kallio on mielissään luottopuolustajansa kiinnittämisestä pitkälle tulevaisuuteen.

- Kyse on meille todella tärkeästä pelaajasta. Tabi näytti arvonsa heti ensimmäisestä pelistä, kun saatiin hänet tänne, Kallio kuvailee suojattiaan seuransa verkkosivuilla.

- Hän on rauhallinen ja kentällä löytyy kuitenkin tarvittava kovuus. Puolustuksen kokenut johtaja ja myös persoonana erittäin mukava, Kallio jatkaa.

Manga oli suomalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu pelaaja jo ennen Tampereelle muuttoaan, sillä hän edusti aiemmin Kuopion Palloseuraa kolmen kauden ajan 2018-2020. Kauden 2019 päätteeksi Manga juhli Veikkausliigan mestaruutta kuopiolaisten riveissä.

- Siitä on aina iso etu, jos pelaajalla on aiempaa kokemusta Pohjoismaista ja taso on jo osoitettu. Sopeutuminen on nopeaa, eikä koeaikaa tarvita, Kallio toteaa.

Yhteensä Mangalla on tällä hetkellä tilillään 57 Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt viisi maalia. Euroopan kentiltä kokemusta on kertynyt myös Viron pääsarjaseura FCI Levadian riveissä. Maajoukkuetasolla hän on edustanut Kamerunia kahdessa A-maaottelussa.

Lähde: Ilves


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!