Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Pelaajien toive on kuultu – Palloliitto siunasi toivotun ratkaisun

19.10.2021 - 10:40:00


Palloliiton hallitus hyväksyi 18. lokakuuta työryhmän esityksen miesten Suomen Cupin pelitavaksi 2022.

Suomen Cupissa palataan kaudella 2022 cup-kilpailun pudotuspelimuotoon.

Viime keväästä asti työskennelleen työryhmän esityksessä Suomen Cupin tärkeäksi tehtäväksi määritellään urheilun alkuperäisen hienouden palauttaminen miesten Suomen Cupiin – hyvänä päivänä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

- Ymmärrämme, että Veikkausliigan ohjelmaan maalis-kesäkuulla pelattavat cupin kierrokset tuovat lisää soviteltavaa, mutta oli työryhmän näkemyksen mukaan selvää, että cupia tulee pelata enemmän keväällä kuin talvella, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki kertoo.

Myös alempien sarjojen joukkueet on huomioitu cup-kokonaisuutta rakennettaessa. Jatkossa alempien sarjojen joukkueilla on mahdollisuus kohdata Suomen Cupissa ylempien sarjojen joukkueita aina pääsarjajoukkueisiin asti ja edetä kahden erillisen Regions’ Cupin puolivälieriin.

Kehityspäällikkö Leivo-Jokimäen johdolla Suomen Cupissa tavoitellaan tulevaisuudessa reilua osallistujamäärien kasvua. Suomen Cupin markkinointiin ja viestintään tullaan lisäämään resursseja.

Valmisteluun osallistettiin laaja ryhmä suomalaisen jalkapallon edustajia. Pelaajia työryhmässä edustivat Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Dani Hatakka ja hallituksen jäsen Timi Lahti.

- Veikkausliigan, miesten Ykkösen ja Kakkosen pelaajien näkemykset olivat hyvin yhtenäisiä. Niissä korostui toive paluusta perinteiseen cup-malliin, jossa cupin ominaispiirteet toteutuvat - isot ja pienet voivat kohdata tulos- tai ulos -periaatteella. Tämä on pelaajien toive, Hatakka kertoo.

Huolta työryhmän keskuudessa valmistelun aikana herätti pelaajien rasitus, ehjien harjoitusviikkojen määrä ja pelaajasopimukset.

- Tärkeimpänä kulmana nousi esiin se, että kalenterin tulee palvella kyseisen vuoden europelijoukkueita. Oli hienoa huomata, että Suomen Cup herätti laajalti tunteita ja mielipiteitä. Lopulta haluamme kaikki palvella suomalaista jalkapalloa ja näemme erilaisia polkuja kohti parempaa tulevaisuutta. Rakentavan keskustelun osapuolien välillä koen ehdottomasti rikkautena, Hatakka avaa prosessia.

- Tarinat ja muistot cupista ovat monelle tärkeitä ja arvokkaita. Haluamme luoda tulevaisuudessakin tarinoita, jotka elävät pitkään sukupolvien ajan.

Miesten Suomen Cupin tarkempi aikataulutus ja tarkemmat määräykset valmistellaan ja päätetään joulukuussa Palloliiton hallituksen kokouksessa.

Lähde: Palloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08