NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

KuPS ottaa mystisestä vastustajasta selvää Savossa

11.7.2019 - 08:03:54Kuopion Palloseura käynnistää tänään pelinsä jalkapallon UEFA Europa Leaguessa. KuPS saa Kuopioon 1. karsintakierroksen 1. osaotteluun vastustajaksi valkovenäläisen FC Vitebskin.

- Vitebsk pelaa hyökkäävää jalkapalloa ja on muuntautumiskykyinen joukkue. Vitebsk hyökkää usean miehen voimin ja myös puolustaa hyvin joko kolmen tai neljän pelaajan alakerralla. Kenttäryhmityksessä on paljon vaihtelua ja Vitebsk on taktisesti haastava vastustaja, KuPS:n valmentaja Jani Honkavaara arvioi seuransa sivuilla.

KuPS sai hyvää eurokokemusta viime kesän Kööpenhamina-otteluista.

- Otteluparissa on kaksi ottelua ja 180 minuuttia. Meidän pitää suhtautua peleihin oikealla tavalla: ensimmäinen osa ei ratkaise kaikkea, toinen osa ratkaisee kaiken. Meidän ei tarvitse paljastaa heti kaikkea vastustajalle ensimmäisessä osaottelussa, päävalmentaja muistuttaa.

- On selkeästi parempi kohdata tuntematon ja mystinen vastustaja ensin kotikentällä. Uskon että tämä palvelee meitä paremmin ja että on helpompi mennä Valko-Venäjälle, kun ensin näkee, miten Vitebsk pelaa täällä, Honkavaara jatkaa.

Vitebskin kokoonpanosta löytyy monipuolista taitoa ja osaamista.

- Numero viisi Wanderson on brassi. Numerolla 29 pelaava Artem Stargorodsky on 37-vuotias kokenut kaveri, joka pelaa vapaassa roolissa. Joukkueessa on nousevat laitapakit sekä kaksi erityylistä hyökkääjää, joista toinen on juoksijatyyppi ja toinen on target-tyyppinen kohdepelaaja, Honkavaara kertoo.

Kuopion Palloseuran kapteeni Petteri Pennanen on pelannut urallaan yhteensä kuusi europeliä: Turun Palloseurassa neljä ja viime kesänä KuPS:ssa kaksi. Joukkueessa vallitsee hyvä ja innostunut fiilis uuden jännittävän europelin edellä.

- Ylimääräistä virinää on ja uskon, että vire on torstaina aika hyvä. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja hyvässä kunnossa ja kaikki haluavat pelata näitä pelejä. Peli kerrallaan me menemme eteenpäin, jatkoon me halutaan tästä otteluparista. Me olemme nyt päässeet sille pelilliselle tasolle mille pystymme ja vielä me pyrimme parantamaan, Pennanen painottaa.

Ottelu käynnistyy klo 19.

Lähde: KuPS


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

NHL, maanantain tulokset

15.10.2019 06:45:52