NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kovia paljastuksia - Arsenal lipsautti Wengerin vuosina useita tulevia tähtiä käsistään!

12.7.2019 - 15:15:11


Jalkapalloseura Arsenalin entinen hankinnoista vastannut työntekijä Dick Law on tehnyt kovia paljastuksia vuosien takaisista virheistä, joita lontoolaisseura teki manageri Arsene Wengerin aikakaudella.

Law työskenteli Arsenalissa vuosina 2005-2018 ja vastasi isolta osin seuran hankintapolitiikasta yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Arsene Wengerin varovaisuus kostautui kuitenkin monta kertaa.

Wenger tunnettiin "tarkan markan miehenä", eikä häntä ollut helppo taivutella isoihin hankintoihin. Tästä ranskalainen sai vuosien varrelta paljon kritiikkiä seuran kannattajilta etenkin sen jälkeen, kun Arsenalin menestysputki katkesi.

- Meillä oli paljon rahaa, mutta riskien arvioinnin suhteen emme olleet hyviä, Law sanoo nyt Goal.comille.

- Menetimmekö lahjakkuuksia vuosien varrella? Aivan varmasti. Muistan istuneeni muun muassa palaverissa Wengerin kanssa ja kiristelimme hampaitamme Thibaut Courtoisin suhteen. Tiesimme kyllä, että hän on hyvä, Law paljasti.

Belgian maajoukkuemaalivahti päätyi toisen lontoolaisseuran, Chelsean haaviin ja nousi yhdeksi maailman parhaista maalivahdeista. Nykyään Courtois edustaa Real Madridia.

Toinen Chelseaan päätynyt, mutta nykyään Real Madridia edustava tähtipelaaja oli belgialaistähti Eden Hazard, jonka suhteen Arsenal kiristeli hampaitaan.

- Me halusimme Eden Hazardin. Mutta samaan aikaan tiedostimme vastuun taloudellisessa mielessä. Käsittelimme rahaa niin kuin jokainen punta olisi meidän omia rahojamme. Se oli todella vaikeaa, Law mietti.

Law paljasti haastattelussa Arsenalin menettäneen monta lahjakkuutta vuosien varrella sen vuoksi, ettei seura uskaltanut lyödä riittävästi puntia tiskiin.

Jälkikäteen on helppo sanoa arvion olleen virheellinen, sillä Arsenalin menestys on jäänyt viime vuosien varrella hyvin vaatimattomaksi. Gunners on edellisen kerran voittanut Valioliigan mestaruuden vuonna 2004. Mestarien liigan finaalissa se oli vuonna 2006.

Arsene Wenger toimi Arsenalin kehuttuna ja haukuttuna managerina vuodet 1996-2018. Nykyään Arsenalia luotsaa Unai Emery.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

NHL: Miikka Salomäki farmiin

17.11.2019 22:46:29