Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nyt jysähti iso pommi! Manchester City ulos europeleistä

14.2.2020 - 22:28:28


Euroopan jalkapalloliitto UEFA on rankaissut todella kovalla kädellä Valioliiga-seura Manchester Cityä taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

UEFA ilmoitti sulkevansa Cityn seuraavan kahden vuoden ajaksi kaikista sen eurokilpailuista.

Lisäksi kattojärjestö lätkäisi manchesteriläisjätille 30 miljoonaa euron sakon.

City ilmoitti heti tuoreeltaan, että se aikoo valittaa päätöksestä Urheilun kansainväliselle välimiestuomioistuimelle CAS:lle.

UEFA:n taloudelliset reilun pelin säännöt tarkoittavat käytännössä sitä, että seurojen tulisi pystyä kattamaan omat menonsa tuloillaan. Jos näin ei käy, on luvassa kovia rangaistuksia, kuten nyt nähtiin.

Saksalainen Der Spiegel-lehti julkaisi viime vuoden aikana sähköposteja, joista kävi ilmi, että Cityn omistaja, sheikki Mansour bin Zayed al-Nahyan on laittanut seuraan enemmän rahaa kuin hän sääntöjen mukaan saisi.

UEFA:n mukaan Manchester City vääristeli tämän jälkeen sponsoritulojaan, jotta se pysyisi sääntöjen rajoissa.

Mikäli UEFA:n päätös jää voimaan, ei Manchester Cityä nähdä kahdella seuraavalla kaudella Mestarien liigassa, eikä myöskään Eurooppa-liigassa. Asialla voi olla iso merkitys muun muassa pelaajahankintoihin, sillä pelaajat haluavat pelata kovia europelejä.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!