NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Manchester United on kohtaamassa yhden poikkeuksellisimmista ajoista 142 vuoden aikana"

23.5.2020 - 16:23:58


Koronaviruskriisi on iskenyt voimakkaasti myös jalkapalloseurojen talouteen.

Yksi suurimmista kärsijöistä on yksi maailman suurimmista seuroista eli Manchester United.

Man United tiedotti loppuviikosta ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellisesta tilanteestaan. Seura oli tehnyt tammi-maaliskuussa tappiota lähes 30 miljoonan punnan edestä ja tilanne vain pahenee jatkossa.

Seuran puheenjohtaja Ed Woodward kommentoi puhelinhaastattelussa, että "Manchester United on kohtaamassa yhden poikkeuksellisimmista ajoista 142-vuotisen historiansa aikana".

- Meidän on tunnistettava, että tämä kriisi ei katoa yhden yön aikana ja maailma ei ole enää sama, mikä se oli ennen kriisiä, Woodward sanoi Goalin mukaan.

Myös jalkapallon talouteen erikoistunut asiantuntija Kieran Maguire pelkää, että ManU joutuu isoihin vaikeuksiin. Taloudellisiin tilanteisiin ei vaikuta pelkästään Valioliigan puuttuminen kalenterista, vaan myös Mestarien liigan puuttuminen. ManU ei selvinnyt täksi kaudeksi Mestarien liigaan, vaan pelasi Eurooppa-liigassa.

- Mestarien liigan puuttuminen on näkynyt selvästi seuran taloudessa, kuten myös koronakriisi. Viimeisen vuosineljänneksen taloulukemat tulevat olemaan aika hirvittäviä, Maguire linjaa.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!