FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kotiedun merkitys on murentunut Bundesliigassa tyhjille katsomoille pelatuissa otteluissa

3.6.2020 - 15:30:20


Jalkapallon Saksan Bundesliigan paluu tauon jälkeen on ollut monella mittarilla menestys. Kotijoukkueet tosin eivät ole juhlineet yhtä usein kuin ennen.

Urheiluvedonlyönnin ammattilainen Janne Hakulinen tutkii kotiedun "katoamista" asiaa NordicBetin blogissaan.

- Kun jalkapalloa pelataan tyhjille katsomoille, poistuu kotiedusta fanien tuomaria kohti tuoma paine. Saksan Bundesliigassa on pelattu koronatauon jälkeen 27 ottelua, joiden toteutunut 1X2-jakauma on ollut 5-10-12, eli noin 19-37-44 %. Maalikeskiarvot per ottelu ovat olleet 1,30-1,81.

Kuluvaa kautta edeltäneiden 2010-luvulla pelattujen yhdeksän kauden vastaava jakauma oli vajaan 2800 pelin otoksella 46-24-30 %. Koti- ja vierasjoukkueiden maalikeskiarvot ovat olleet 1,65-1,27. Maalikeskiarvoissa mitattuna kotijoukkueiden maalimäärä on pudonnut 20 prosenttia ja vierasjoukkueen noussut 41 prosenttia.

Toukokuun toteutuneet tulokset ovat olleet radikaaleja, mutta on syytä huomioida, että otoskoko on todella pieni ja kohinainen. Parempaa dataa saadaan, kun katsotaan lukuja tulosten takana.

Mielenkiintoista on se, että vihellettyjen rikkeiden määrä on hieman tasoittunut, ja varoituksissa jakauma on kääntynyt päälaelleen. Alkukaudesta keltaisten korttien koti-vieras -jakauma oli 45-55 %, mutta tyhjille katsomoille pelattaessa se on ollut 56-44 %.

Janne Hakulisen tarkempi analyysi ja pohdintaa ilmiön perusteluista täällä: https://www.nordicbet.com/fi/blogi/pitkavetovihjeet/vedonlyontiopas/tyhjien-katsomoiden-vaikutus-kotietuun/

Teksti: Betsson Group


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RoPS sai ilouutisen sairastuvalta

13.7.2020 16:11:19