Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Newcastle yrittää hillitä uudesta omistajasta intoutuneita kannattajiaan - "Kulttuurillisesti sopimatonta, voi loukata muita"

21.10.2021 - 7:40:00


Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Newcastle United vaihtoi omistajaa kaksi viikkoa sitten. Seura siirtyi saudiarabialaisen PIF-yhtymän haltuun. Myyntihinta oli 305 miljoonaa puntaa.

Uusilla omistajilla on valtavasti rahaa. BBC:n mukaan PIF:n varallisuus on 250 miljardia puntaa. Sen takana ovat Saudi-Arabian öljyvarannot.

Menestystä janoavat Newcastlen kannattajat ovat olleet suurimmaksi osaksi innoissaan uudesta omistajasta. Jotkut intoutuivat esittelemään sitä seuran mielestä epäsopivalla tavalla katsomossa.

- Newcastle United pyytää ystävällisesti kannattajiaan olemaan pukeutumatta perinteisiin arabivaatteisiin tai Lähi-idästä tutuksi tulleisiin pään suojiin otteluissa, jos he eivät pidä niitä normaalisti, seuran tiedotteessa kirjoitettiin.

- Kukaan uuden omistajaryhmän jäsenistä ei millään muotoa loukkaantunut fanien pukeutumisesta. Se oli ele, jota pidettiin tarkoitukseltaan positiivisena ja tervetulotoivotuksena. On kuitenkin mahdollista, että tällä tavalla pukeutuminen on kulttuurillisesti sopimatonta ja voi loukata muita, tiedotteessa jatkettiin.

Newcastlen seuraava kotiottelu on 30. lokakuuta Chelseaa vastaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!