NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jalkapallon MM-ennakko: Saksalle ei löydy pysäyttäjää, Ruotsille karu kohtalo

12.6.2018 - 23:57:43


Jalkapallon MM-kisat alkavat torstaina. Hallitseva maailmanmestari Saksa lähtee hyvistä asetelmista puolustamaan MM-kultaansa.

Saksan kanssa samassa F-lohkossa pelaavat myös Meksiko, Ruotsi sekä Etelä-Korea. Käymme ennen kisojen alkua jokaisen alkulohkon voimasuhteet ja joukkueet läpi.

Saksa:

Vahvuudet:

Saksan pelaajamateriaali riittää leikiten maailmanmestaruuteen. Saksalla on oiva sekoitus nuorta ja vanhempaa voimaa. Jerome Boateng ja Mats Hummels johtavat loistavaa puolustuslinjaa ja kaksikon yhteispeliä auttaa se, että molemmat pelasivat yhdessä jo Bayern Münchenissa. Keskikentältä löytyy puolestaan yksi maailman parhaita vapaapotkuspesialisteja Toni Kroosin muodossa ja hyökkäykseen on heittää Timo Wernerin kaltainen maalipyssy. Ja tietysti Thomas Müller. Iso suosikki.

Heikkoudet:

Kokemusta on poistunut rutkasti, kun muun muassa Philipp Lahm, Miroslav Klose ja Bastian Schweinsteiger loistavat nyt poissaolollaan. Myös maalivahtitilanne on heikommissa kantimissa Manuel Neuerin loukkaantumisen vuoksi.

Arvio:

Saksa on ykkössuosikki voittamaan jälleen MM-kultaa.

Meksiko:

Vahvuudet:

Moni Meksikon MM-joukkueen pelaajista pelaa Euroopan huippusarjoissa. 22-vuotias Hirving Lozano on mielenkiintoinen nimi.

Heikkoudet:

Meksiko ei ole paljoa hävinnyt valmentaja Juan Carlos Osorion alaisuudessa, mutta tappiot ovat olleet sitten tullessaan sitäkin tylympiä. Selkäranka voi napsahtaa helposti poikki, minkä osoittivat Copa American 0-7-tappio Chilelle ja esikisojen 1-4-tappio Saksalle.

Arvio:

Menee alkulohkosta jatkoon vain pudotakseen heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Ruotsi:

Vahvuudet:

Kun Zlatan Ibrahimovic on poissa, ei Ruotsilla ole selkeää ykköstähteä. Se on tässä kohtaa vahvuus, sillä joukkue on kiinteä.

Heikkoudet:

Monilla avainpelaajilla on takanaan vaisu kausi seurajoukkueessa. Marcus Berg on kärkipelaajia, mutta kausi ei sujunut hyvin. Puolustaja Victor Lindelöf jäi vähälle peliajalle ManU:ssa.

Arvio:

Raastaa jatkopaikasta loppuun saakka, mutta jää karusti rannalle.

Etelä-Korea:

Vahvuudet:

Etelä-Korea on perinteinen vastaiskujoukkue Son Heung-Min pelasi hyvän kauden Tottenhamissa ja on joukkueen suurin tähti.

Heikkoudet:

Erikoistilanneosaamista puuttuu. Vaikeuksia murtautua puolustuslinjojen sisään etenkin kovia maita vastaan.

Arvio:

Joukkueessa on liikaa puutteita. Ei jatkoon.

Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!