NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kroatian unelmasta totta – jalkapallon MM-kisojen finaaliin

11.7.2018 - 23:33:08


Kroatia on selvittänyt tien jalkapallon MM-kisojen loppuotteluun. Keskiviikkona Moskovassa Kroatia voitti Englannin välieräottelussa jatkoajalla 2-1.

Finaalissa sunnuntaina Kroatia pelaa Ranskaa vastaan. Englanti taas kohtaa toisen hävinneen välieräjoukkueen, Belgian, lauantaisessa pronssiottelussa.

Kroatia (osa entistä Jugoslaviaa) menee lyhyessä historiassaan nyt ensimmäisen kerran MM-loppuotteluun. Ensimmäisen kerran Kroatia osallistui MM-kisoihin vuonna 1998. Silloin tuli pronssia.

Välieräottelussa Englanti viritti ensimmäisen pankinräjäytyksen jo viidennellä minuutilla. Kieran Trippier lähetti noin 20 metristä vapaapotkun, joka kiersi tyylipuhtaasti oikeaan ylänurkkaan maalivahti Danijel Subasicin ulottumattomiin.

Toisella puoliajalla johtoasemassa pelaaminen oli Englannille vaikeaa. Pehmeät ratkaisut alkoivat kääntää painostusta Kroatialle. Rokotus seurasi 68. minuutilla, kun Ivan Perisic puski Sime Vrsaljkon keskityksen verkon perukoille.

Perisic oli pian lähellä iskeä toistamiseen. Hänen laukauksensa kimposi tolpan kautta selville vesille. Kroatia oli toisella jaksolla huomattavasti sähäkämpi, mutta ei onnistunut taikomaan voittomaalia.

Jatkoajan ensimmäisellä puolikkaalla ei syntynyt maaleja, vaikka Englannin John Stonesilla ja Kroatian Mario Mandzukicilla oli hyvät tekopaikat. Mandzukic onnistui viimein 109. minuutilla. Perisic pukkasi pallon boksiin, ja Mandzukic oli kärppänä paikalla.

Kunnon harppauksin edistynyt Englantikin pelaa hienoa turnausta. Jos Englanti ottaa pronssia, etenee se parhaaseen MM-saavutukseensa 52 vuoteen. Vuonna 1966 Englanti voitti maailmanmestaruuden.

Jalkapallon MM-kisojen viimeiset ottelut:

Lauantai, Pietari, pronssiottelu: Belgia - Englanti (klo 17)

Sunnuntai, Moskova, loppuottelu: Ranska - Kroatia (klo 18)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!