NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajien päävalmentaja paljastaa: ”Italia-matsiin verrattuna avaukseen tulee muutoksia”

25.3.2019 - 15:49:11


Suomi kohtaa jalkapallon EM-karsintojen toisessa ottelussaan Armenian Jerevanissa tiistaina.

Huuhkajat laskeutui Jerevaniin myöhään sunnuntaina. Maanantaina vedetään valmistava harjoitus tiistain otteluun.

Huuhkajat koki lauantaina Udinessa 0-2-tappion Italialle. Se peli on nyt jätetty taakse ja katseet ovat tiistain ottelussa. Pelaajatilanne on hyvä, lukuun ottamatta yhtä flunssapotilasta.

- Lassi Lappalainen on flunssassa, kuumetta päällä. Seurataan tilannetta. Ei tule tänään harjoittelemaan. Lauantaina ei tullut isompia kolhuja, kaikki muut ovat harjoituskykyisiä tänään, päävalmentaja Markku Kanerva kertoo Palloliiton sivuilla.

Huuhkajilla ei ole paljoa aikaa palautua lauantain ottelusta ja se tuo omat haasteensa tiistain otteluun.

- Kyllä totta kai kaikkien fyysinen tilanne tsekataan, mutta vasta tämän illan treenien jälkeen nähdään tilanne, kun fysiopuoli käy läpi lihaskireydet ynnä muut. Sitten tehdään lopulliset päätökset. En kuitenkaan usko, että sen perusteella tarvitsee tehdä hirveästi muutoksia.

Muutoksia kuitenkin tulee, sen verran Kanerva paljastaa.

- Italia matsiin verrattuna tulee avaukseen muutoksia.

Muutoksia tehdään taktisista syistä. Myös Italia-ottelun anti vaikuttaa Kanervan tiistai-illan sotasuunnitelmaan.

- Erityyppinen vastustaja vastassa. Etukäteen on tehty jo tietynlainen pelisuunnitelma. Saatiin hyvää palautetta 3-4-3 systeemistä, joka mahdollisti hyökkäyksessä ajoittaiset pallonhallintajaksot. Saatiin palautetta myös miten puolustus toimii. Meillä on nyt valmius sitten pelin sisällä tai pelien välillä muuntautua. Vastaan tulee eri tasoisia vastustajia, pitää olla valmius muuttaa ryhmitystä, Kanerva toteaa.

Tiistainen vastustaja on scoutattu tarkkaan. Tuoretta dataa on saatu lauantaina pelatusta Bosnia-Hertsegovinan ja Armenian välisestä EM-karsintaottelusta. Se päättyi Bosnia-Hertsegovinan 2-1-kotivoittoon.

- Ollaan kelailtu klippejä. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelasivat 4-2-3-1 perusmuodolla. Mkhitarjan on se avainpelaaja. Siinä ottelussa melkein kaikki hyökkäykset lähtivät hänen kauttaan, tai oli osallisena kaikissa mukana. Hän on pelaaja, jota ne hakee. Tiedetään kaverin taso. Taitoa ja tempokuljetuksia. Tukee hyökkäyksiä. Armenialla yksilötaitoa riittää. Laiturit ja kärki ovat vaarallisia vastaiskuissa. Laitapakit ovat kanssa aktiivisia ja nopeita. Meidän laitapuolustamisen täytyy toimia hyvin, Kanerva paaluttaa.

Siinä missä Armenian vahvuudet on kartoitettu, myös heikkoudet joihin iskeä ovat tiedossa.

- Heikkouksia löytyy. Topparit esimerkiksi haluaa aika varman päälle puolustaa selustaa. Kärjet ja keskikenttä prässää aktiivisesti, jolloin keskikentän ja puolustuksen väliin voi tulla se tila. Älyttömän nopeita ne topparit eivät ole. Pystytään etenkin tilanteiden vaihdoissa hyödyntää se tila ja toppareiden hitaus, Kanerva toteaa.

Suomi kohtaa Armenian Jerevanissa tiistaina klo 19.00 Suomen aikaa. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viafreeltä.

Lähde: Palloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!