NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajilla huikea sauma kahdessa pelissä – ”Asetelma ei muuta millään tavalla”

9.10.2019 - 15:16:08


Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat metsästää ensi lauantaina Zenicassa todella isoa voittoa. Mikäli Suomi voittaisi ottelua isännöivän Bosnia-Hertsegovinan, olisi Suomi sen jälkeen yhden otteluvoiton päässä historiallisesta paikasta 2020 EM-turnaukseen.

Italian Serie A:ssa Brescian joukkueessa pelaava Suomen maalivahti Jesse Joronen painottaa, ettei Huuhkajat voi levätä laakereillaan.

- Edelleen töitä pitää tehdä. Valmistaudutaan siihen, että lauantain pelissä saataisiin mahdollisimman hyvä tulos. Yritetään riistää pisteitä Bosnialta. Se vaatii töitä ja keskittymistä, Joronen toteaa.

Huuhkajien joukkuehenki on korkealla. Menestyksen myötä kaikki ovat innoissaan.

- Valmistautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Kaikki pelaajat ovat tulleet takaisin hyvällä mielellä. Tosi hienoa tehdä töitä taas tässä jengissä, kiittelee Joronen.

Joronen vakuuttelee, ettei kahden seuraavan ottelun huikeaa panosta, EM-kisapaikan varmistamista kahdella voitolla, joukkueessa ajatella. Hänen mukaansa on turha mennä asioiden edelle.

- Me keskitytään lauantain peliin. Tehdään töitä niin kuin aikaisemminkin. Se asetelma ei muuta meidän valmistautumista millään tavalla. Ei ole mitään spekuloitavaa ilmassa tai vastaavaa. Eikä tässä kannata liikaa alkaa hehkuttamaan sitä asetelmaa, koska se ei takaa mitään.

Joronen painottaa, että vastaan tulee lauantaina kova joukkue. Bosnia-Hertsegovinalta puuttuu joukkueen suurin tähti, AS Roman Edin Dzeko. Joronen painottaa, että penkiltä Bosnialta löytyy varmasti taitava korvaaja tilalle.

- On varmasti vaikutusta, ettei hän ole mukana. Mutta Bosnia on sen verran kova joukkue, että niiltä varmasti löytyy aivan kelvollinen korvaaja. Meidän pitää valmistautua ja keskittyä erittäin huolella.

Hyökkääjä Joel Pohjanpalo palaa maajoukkueeseen puolentoista vuoden tauon jälkeen. Pohjanpalon ura oli jalkavamman takia vaakalaudalla, mutta mies kuntoutui tositoimiin.

- Ihan loistava uutinen. Tosi iloinen olen Jollen puolesta, kun kyseessä oli vakava vamma ja sen selättäminen vaatii älyttömän paljon henkistä ja myöskin fyysistä vahvuutta. Se on osoitus hänen henkisestä kovuudestaan. Tulla takaisin tolle tasolle tossa kunnossa pitkän poissaolon jälkeen on kova temppu, iloitsee Joronen Pohjanpalosta.

Joronen on itsekin kärsinyt loukkaantumisista. Hän tietää, miten raastavaa sivussa olo on henkisesti.

- Se on tosi epämukavaa. Se on raastavaa ja tuntuu pahalta. Asia, jolle olet pohjannut sun itsetunnon pienestä pojasta asti, minkä kovat ammattilaiset tekee, ja sitten se yhtäkkiä viedään sulta pois. Suurimmalle osalle jalkapalloilijoista loukkaantuneena oleminen on henkisesti epämukavaa ja haastavaa.

Suomi kohtaa lauantaina 12. lokakuuta Bosnia-Hertsegovinan Zenicassa. Tiistaina 15. lokakuuta Suomi pelaa Turussa Armeniaa vastaan.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!