NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Illalla pelataan pelottava jalkapallo-ottelu - Pariisin poliisi varautuu isosti Ranskan ja Turkin kohtaamiseen

14.10.2019 - 18:06:13


Maanantai-iltana pelataan Pariisissa pelottava jalkapallo-ottelu, kun Ranska isännöi EM-karsinnoissa Turkkia Stade de Francella.

Taustalla on Turkin sotilaallinen isku Syyriaan.

Viranomaiset pelkäävät levottumuuksia, sillä poliittinen tilanne maiden välillä on kireä. Länsimaat ovat tuominneet jyrkästi Turkin Syyriaan kohdistamat sotatoimet.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tuominnut iskut, Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps on puolestaan vedonnut ihmisiin ottelun alla. Hän toivoo, että ottelussa keskityttäisiin jalkapalloon, ei politiikkaan.

Pariisin poliisin valmiuastetta nostaa se, että Pariisiin on uutistoimisto AFP:n mukaan tulossa lähes 4000 turkkilaisfania. Stade de Francelle odotetaan lähes 80 000 katsojaa.

Turkkilaisten määrä on kuitenkin Pariisin alueella moninkertainen. Kaikki eivät ole stadionilla, mutta heidän odotetaan tukevan omiaan sen ulkopuolella.

- Olemme kuulleet, että siellä voi olla jopa 40 000 turkkilaista. Se on siis meille kuin kotipeli, toimittaja Cagri Devran kertoi AFP:lle.

Ottelu alkaa kello 21.45 Suomen aikaa. Ottelussa on panosta, sillä molemmat maat ovat keränneet 18 pistettä karsinnoissa ja voitolla toinen ottaa lohkon johtopaikan haltuunsa.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!