FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajien peliä tullaan seuraamaan Saksastakin – olut vain ongelmana

15.11.2019 - 10:16:00


Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon saksalaisseuran Bayer Leverkusenin huoltajia saapuu perjantaina Helsinkiin seuraamaan Suomen ja Liechtensteinin välistä jalkapallon EM-karsintaottelua. Huoltajat ovat valmiina juhlimaan Suomen historiallista kisapaikkaa, joka toteutuisi voitolla.

Hradeckyn mukaan huoltajien matka toteutui, kun hän sanoi puolittain vitsinä, että huoltajat voisivat tulla katsomaan peliä Suomeen.

- Meillä on molemmilla suomalaisilla huoltajiin hyvät välit. Tykätään sielläkin ottaa olutta matsin jälkeen ja yllätys yllätys, nekin aina pelin jälkeen palkitsee itsensä. Tulevat kannustamaan tänne kaverinsa kanssa, Hradecky paljasti.

Osallistuuko huoltaja juhliin?

- Jos voitto tulee, ei se ainakaan hotellille mene, Hradecky naurahti.

Saksa tunnetaan olutkulttuurin mekkana. Suomessa olut ei välttämättä ole kelvollista saksalaiseen makuun. Hradecky myöntää ongelman.

- Suomalaisilla ei ole niille hirveästi tarjottavaa. Sandellsia ehkä. Tai Laitilan Kukkokin on ihan hyvää.

Saksassa Suomen peli ja synkkä jalkapallohistoria ovat saaneet mediassa paljon huomiota.

- Deutsche Welle on täällä, niin onhan se aika iso juttu. Ei ole ikinä kysytty näin paljon Suomesta ja Suomen jalkapallosta. Sen huomaa päivittäisessä pukukoppielämässäkin, Hradecky kertoo.

Bayer Leverkusenin pelaajat ovat hämmästelleet, miten on ylipäätään mahdollista, ettei Suomi ole koskaan pelannut miesten arvokisoissa. Hradeckyn mielissä siintää jo ajatus, että Suomi ja Saksa kohtaisivat EM-kisoissa.

- Ovat ihmetelleet, että eivät ole koskaan päässeet kisoihin. Olisi se hienoa pelata heitäkin vastaan, mutta ei mennä asioiden edelle. Hoidetaan ensin perjantain peli.

Hradecky pitää Liechtenstein-ottelua uransa merkittävimpänä pelinä toistaiseksi. Otteluun valmistautuminen ei ole kuitenkaan sen erikoisempaa kuin muihinkaan peleihin.

- Ei mulla ole ihmeempiä rutiineja ennen ottelua. Luen ottelulehtisen ja lähden paskalle. Ei sen kummempaa.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tottenham kiinni voitossa

6.7.2020 23:00:39