FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajat joutui ihmismeren keskelle – ”Ehjänä pääsin pois”

16.11.2019 - 10:57:24


Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen EM-kisapaikka aiheutti Suomessa valtavan hurmoksen. Kokenut puolustaja Joona Toivio ei osannut ennakoida, että katsojat juoksisivat kentälle.

- Päässä löi vähän tyhjää, eikä sitä havainnoinut, mitä tapahtui. Yhtäkkiä oltiinkin ihmismeren keskellä. Ehjänä pääsin pois. Paulus (Arajuuri) otti vähän osumaa, kommentoi Toivio.

Toivion mukaan Arajuurikin välttyi pahemmilta kolhuilta. Pukuhuoneessa tunnelma olikin sitten tapissa.

- Kopissa hoidettiin juhlinta ja huudot alta pois ja sitten päästiin vähäksi aikaa istumaan saunaan. Se teki hyvää ja sai vähän rauhoittua. Juteltiin, että mitäs tässä on tullut tehtyä, Toivio paljasti.

Huuhkajat antoi legendaariselle huoltajalleen Gunnar Yliharjulle mieluisan 80-vuotislahjan. Yliharju oli YLE:n A-Studiossa antanut tunteikkaan haastattelun suuresta unelmasta, jonka eteen oli tehnyt töitä yli 50 vuoden ajan.

- Me huudettiin Gunnarille, kiitettiin Gunnaria ja ylistettiin Gunnaria. Ihan huikea ihminen Suomi-futiksessa ja Suomen maajoukkueessa. Kaikki ovat varmaan nähneet sen Gunnarin haastattelun A-Studiossa. Siitä ehkä paremmin ymmärtää, mitä tää tarkoittaa ihmisille, jotka ovat olleet kymmeniä vuosia mukana tässä, ylisti Toivio Yliharjua.

Toivio, 31, on pelannut pitkän ammattilaisuran Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa. Hän on ollut mukana 2009 nuorten EM-turnauksessa. Ensi kesänä ura huipentuu miesten EM-turnauksessa.

- Sanomattakin on selvää, että tää on urani ihan ehdoton kohokohta. Nuorena poikana oli unelmani, että pääsisin pelaamaan ulkomaille ja maajoukkueeseen. Silloin ei edes uskaltanut unelmoida, että pääsisin joskus pelaamaan arvokisoissa, Toivio kertoi.

Lohkoarvonta on kahden viikon kuluttua. Toiviolla ei ole EM-kisoille suosikkikaupunkia.

- En ole niin pitkälle ajatellut. Ollaan kisoissa ja se on se tärkein juttu.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!