FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkajien Robin Lod – ”Ei sitä tiedäkään, mitä merkitsee ihmisille, jotka ovat seuranneet vuosikymmeniä”

16.11.2019 - 11:50:55


Huuhkajat ei tuntenut paineita Liechtenstein-ottelussa. Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen EM-kisapaikka varmistui komealla 3-0 -voitolla.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robin Lod totesi, että voitosta oltiin varmoja viimeistään silloin, kun Teemu Pukki maalasi rangaistuspotkusta.

- Kyllä se varma tunne oli jo alusta saakka, mutta ehkä lopullisesti tuli usko, kun Teme teki sen 2-0 -maalin. Koko päivän oli luottavainen fiilis. Me ollaan niin hyvä joukkue ja niin nöyrä ja kovasti duunia tekevä joukkue, että voitetaan, jos vaan pelataan omalla tasollamme. Tänään me tehtiin se, Lod iloitsi.

Jasse Tuominen vei ensimmäisellä A-maaottelumaalillaan Suomen 1-0 -johtoon. Se maali ratkaisi käytännössä Suomen kisapaikan.

- Varmaan kuka vaan olisi halunnut tehdä sen ensimmäisen maalin. Kiva, että Jasselle osui tänään, Lod totesi.

Karsintalohkon kaksi parasta eteni kisoihin. Suomi ei ollut lohkon suosikki ottamaan Italian seurassa kisapaikkaa.

Lodin mukaan joukkueen luottamus mahdollisuuksiin kasvoi, kun voittoja ropisi kovista joukkueista.

- Kyllä se Nations-liigan voitto herätti uskoa ennen karsintoja. Mutta karsinnoissa ne ekat kotivoitot Bosniasta ja Kreikasta antoivat sen viimeisen silauksen siihen uskoon, että me voidaan hoitaa tää juttu.

Historiallinen EM-kisapaikka otettiin tunteella vastaan. Huuhkajat juhlisti pukuhuoneessa huoltajaansa Gunnar Yliharjua, joka oli toivonut kisapaikkaa 80-vuotislahjaksi.

- Kaikki kiitti häntä tehdystä työstä ja onnitteli häntä. Hän, jos kuka, on ansainnut tämän kisapaikan, Lod hehkutti Yliharjua.

Lod, 26, on erityisen iloinen niiden puolesta, jotka ovat seuranneet Suomen jalkapallomaajoukkueen pelejä vuosikymmeniä ja joutuneet pettymään monta kertaa.

- Itse olen ollut niin vähän aikaa tässä mukana. Ei sitä tiedäkään, mitä se merkitsee ihmisille, jotka ovat seuranneet maajoukkuetta vuosikymmeniä. On se hieno juttu niille.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!