FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huuhkaja-pelaajan uskomaton tarina – AC Oulun penkiltä historiaa tehneeseen joukkueeseen

16.11.2019 - 13:09:48


Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Rasmus Karjalainen on kolmessa vuodessa tehnyt urallaan hurjan harppauksen. Vielä 2016 hän oli AC Oulun vaihtopelaaja, mutta pelaa nykyään Hollannin liigassa Fortuna Sittardin joukkueessa. Lisäksi hän oli viemässä Suomea 2020 EM-kisoihin.

Karjalainen myönsi, ettei olisi kolme vuotta sitten uskonut, että olisi mukana Huuhkajissa tekemässä historiaa.

- Aika huikeat fiilikset. En olisi uskonut, että silloin kun penkillä istuttiin. Itseeni olen aina uskonut, mutta en olisi uskonut, että ollaan 2019 viemässä maajoukkue 2020 EM-kisoihin. Tekemässä historiaa. Onhan tää huikea tarina kaikin puolin, Karjalainen hehkutti,

Suomi varmisti kisapaikkansa perjantaina Helsingissä voittamalla Liechtensteinin 3-0. Karjalainen tuli ottelun lopulla vaihdosta kentälle.

- Kuului päätösvihellys ja siinä tuli sen verran paljon tunteita ristiin rastiin päässä. Ei sitä heti käsittänyt, mitä tässä on tullut oikeasti tehtyä. Tää on niin iso asia kaikille meille ja koko tälle maalle. Jokaiselle, joka tässä maassa futiksesta tykkää. Niin iso asia, ettei sitä voi oikein itse vielä ymmärtääkään, Karjalainen kuvaili tunnetilojaan.

Päätösvihellyksen jälkeen fanit ryntäsivät kentälle. Pelaajille tilanne oli pelottavakin.

- Ne kyllä tulivat todella nopeasti. Sitä ei kerennyt edes huomata. Tuli vähän pieni paniikkikin, kun sieltä hyppi ihmisiä joka suunnasta niskaan. Kaljaa lensi päälle. Fanikulttuuri on aina hyvää, mutta pelaajalle meinasi tulla siinä tilanteessa paniikki, Karjalainen sanoi.

- En sano yhtään negatiivista tuosta ”pitch invasionista”. Mun mielestäni on hienoa, että fanit juhlii, Karjalainen korosti.

Karjalainen, 23, debytoi A-maajoukkueessa vasta viime vuonna. Hollantiin hän siirtyi viime kesänä Kuopion Palloseurasta, joka tänä vuonna voitti Suomen mestaruudesta.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!