FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

ESPN teki laskelmia - onko tässä Huuhkajien EM-kisalohko?

17.11.2019 - 12:15:16


Arvostettu urheilumedia ESPN on tehnyt mielenkiintoisen laskeman jalkapallon EM-kisojen lohkojaosta.

ESPN:n laskelmat perustuvat tämän hetkiseen tilanteeseen ja arvioon siitä, miten viimeisissä karsintaotteluissa ja Kansojen liigan pudotuspeleissä käy.

EM-kisoihin on toistaiseksi selvittänyt tiensä 16 maata, joista yksi on Suomi. Muut kisoihin selvinneet maat ovat Itävalta, Belgia, Kroatia, Tshekki, Englanti, Ranska, Saksa, Italia, Hollanti, Puola, Venäjä, Espanja, Ruotsi, Turkki ja Ukraina.

ESPN:n laskelmien mukaan Suomen EM-alkulohko saattaa hyvinkin olla selvillä jo nyt.

Jos Suomi jää arvontojen neloskoriin, kuten juuri tällä hetkellä näyttää, Suomen ainoa vaihtoehto olisi Venäjän lohko. Tämä johtuu siitä, että Unkari (isäntämaa) ei voi tulla Venäjän-lohkoon.

Tämän lisäksi Kansojen liigan pudotuspelien voittajiksi on täysin mahdollista tulla kolme isäntämaata (Irlanti, Skotlanti ja Romania). Näin jäljelle jää Kansojen liigan D-lohkon voittaja. Kosovo on iso suosikki, eikä se voi kohdata Venäjään poliittisista syistä. Venäjä ei ole nimittäin tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

Näillä laskelmilla saadaan aikaiseksi EM-kisojen B-lohko, missä pelaisivat ESPN:n laskelmien mukaan Belgia, Venäjä, Tanska ja Suomi.

Kyseessä on kuitenkin hyvin vahvasti vielä spekulaatio, sillä tilanne voi vielä muuttua. Suomikin voi nousta vielä kolmoskoriin, jolloin tilanne tietysti muuttuisi.

ESPN:n laskelmista uutisoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!