NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Markku Kanerva FIFA:n haastattelussa - haluaa tehdä jalkapallosta suuremman lajin kuin jääkiekosta

14.1.2020 - 13:01:41


Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on käväissyt kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n verkkosivujen haastattelussa.

Kanerva avaa haastattelussa syitä sille, miksi Huuhkajat selvisi viimein ensi kertaa arvokisoihin.

Kanerva muistutti haastattelussa, miten isosta asiasta Suomen arvokisapaikan kohdalla puhutaan.

- Jalkapalloihmiset Suomessa yrittivät valaa uskoa vaikeiden aikojen keskellä. Toivo oli aina, että ”kunpa pääsisimme kisoihin omana elinaikanani”. Kun se vihdoin onnistui, voin vain kuvitella, kuinka paljon se meille merkitsi, Kanerva kertoi FIFA:n verkkosivujen haastattelussa.

Kanerva otti puheeksi myös jääkiekon. Siinä Suomi on niittänyt menestystä.

- Tiedämme kyllä tietysti, miltä menestyminen urheilussa tuntuu - olemme esimerkiksi jääkiekon maailmanmestareita. Jalkapallossa tätä oli kuitenkin odotettu pitkään ja ihmiset sekosivat täysin, kun se viimein tapahtui, Kanerva sanoi.

Kanerva muistutti myös, että hän sai koottua joukkueen nuorista pelaajista, kun "Kultainen sukupolvi" Jari Litmasen johdolla lopetti ja maajoukkue piti luoda uudelle pohjalle.

- Näiden pelaajien parissa en ole aistinut mitään henkistä muuria. He kokivat itse, että on vain mahdollisuuksia ja he voivat saavuttaa jotain erityistä, Kanerva sanoo.

Kanerva haluaa jalkapallosta Suomen suurimman lajin ohi jääkiekon.

- Harrastajamääriltään jalkapallo on jo nyt maamme ykköslaji. Se on fakta, vaikka jääkiekko on median, yleisön ja katsojien keskuudessa aina ollut suositumpaa, Kanerva sanoi.

- Minun suuri toiveeni on, että tämä (EM-kisapaikka) auttaa jalkapallon nousemisessa maan ykköslajiksi kaikilla mittareilla mitattuna. Se ei tapahdu yhden yön aikana, mutta on inspiroinut kaikkia meitä jalkapallon parissa työskenteleviä - etenkin lapsia, Kanerva linjasi.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!