Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomi hakee jalkapallon 2027 MM-kisoja

13.1.2021 - 11:58:59


Suomessa naisten jalkapallo on ollut muutaman viime vuoden aikana paljonkin esillä. Kesällä 2019 Ranskassa pelattu MM-turnaus veti paljon tv-katsojia ruutujen ääreen Suomessakin ja Suomen naisten A-maajoukkueen Helmareiden viime syksyn menestys piti naisten jalkapalloa paljon otsikoissa.

Palloliitossa naisten jalkapalloon panostetaan huomattavasti.

- Tavoitteena on, että vuonna 2027 jalkapallo olisi Suomessa suosituin harrastus tytöille ja naisille. Lähivuosien tavoite on naisten ja tyttöjen jalkapallon harrastajamäärien kasvattaminen, osaamisen kehittäminen sekä mielikuvien ja kaupallisuuden vahvistaminen. Naisten roolin kasvattaminen jalkapalloperheessä, kommentoi Palloliitossa naisten jalkapallon kehityspäällikkönä toimiva Heidi Pihlaja.

Vuosi 2027 voi olla Suomessa naisten jalkapallon kannalta hyvinkin merkittävä. Silloin Suomessa saatetaan nimittäin pelata naisten MM-turnauksen otteluita.

- Vuosi 2027 on tavoitteena siitäkin syystä, että olemme mukana yhteispohjoismaisessa haussa 2027 MM-kisojen järjestäjäksi. Valmistellaan hakua muiden Pohjoismaiden kanssa. Uskon, että MM-lopputurnaus on yksi suurimmista urheilutapahtumista, joka Suomeen voidaan saada, Pihlaja paljasti.

Pihlaja korostaa, että naisten jalkapallossa on paljon potentiaalia myös urheilubisnekselle.

- On Hieno mahdollisuus kasvaa naisten ja tyttöjen kautta. Näen, että vain kasvu mahdollista. Saada lisää yleisöä naisten ja tyttöjen ryhmästä jalkapallolle. Voidaan kasvattaa naisten ja tyttöjen kiinnostusta urheilua kohtaan lisää.

Naisten jalkapallon Suomen pääsarja brändättiin viime vuonna Kansalliseksi liigaksi. Yleisömäärät kasvoivat hiukan koronarajoituksistakin huolimatta, mutta väkeä naisten pääsarjapaleissä käy yhä todella vähän.

Pihlajan mukaan eteenpäin kuitenkin mentiin.

- Kansallinen liiga käynnistyi viime vuonna. Ollaan tyytyväisiä viime kauden pohjaan, mutta nämä eivät kuitenkaan yhden yön taikatemppuja. Pitkä kehitystyö pohjautuu systemaattiseen työhön ja ammattimaisten toimintaympäristöjen pohjaan.

Vuosi 2021 on Suomessa naisten jalkapallon juhlavuosi.

- 50 vuotta naisten jalkapallo täyttää Suomessa. Juhlistetaan sitä monilla tavoilla, Pihlaja kertoo.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!