Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Markku Kanerva kertoi Huuhkajien positiivisesta ongelmasta

13.1.2021 - 12:15:10


Jalkapallon 2020 EM-turnaus siirtyi vuodella eteenpäin ja koronapandemian takia jalkapallovuosi 2020 oli muutenkin varsin kaoottinen. Suomen maajoukkue Huuhkajat kuitenkin menestyi Kansojen liigassa ja urheilullisesti vuosi oli varsin hyvä.

Vaikka Suomi ei Kansojen liigan lohkoaan voittanutkaan, oli päävalmentaja Markku Kanerva esityksiin tyytyväinen. Eteenpäin mentiin, kun EM-kisajoukkueeseen on tyrkyllä enemmän ehdokkaita kuin vuosi sitten.

- Antoisa vuosi 2020 oli urheilullisesti. Kahdeksan peliä saatiin pelattua. Ehdokkaita kisajoukkueeseen ilmaantui enemmän kuin vuosi sitten olisi ollut. 28 pelaajaa pelasi pelejä viime vuonna. Kilpailu kovenee paikoista kisakoneeseen, Kanerva kertoi keskiviikkona Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

Luvassa on Huuhkajien kannalta todella jännittävä vuosi. Karsinnat Qatarissa 2022 pelattavaan MM-turnaukseen alkavat maaliskuussa. EM-kisat ovat ohjelmassa kesäkuussa ja syksyllä pelataan jälleen MM-karsintoja.

- Tänä vuonna vähintään 15 peliä. Koskaan aiemmin ei ole ollut näin paljon pelejä. Edessä on MM-karsinnat ja EM-kisat ja merkityksellisiä pelejä onkin paljon. Siihen kaksi harjoitusottelua tulee päälle. UEFA antaa meille vaihtoehtoja harjoituspelien vastustajista, Kanerva sanoi.

Koronarajoitusten takia Kanervalla on työssään paljon lisähaasteita. Pelaajien seuraaminen hankaloituu.

- Tapana on ollut vierailla seuroissa. Matkustamisrajoitukset hankaloittavat sitä työtä. Toivottavasti koronatilanne sallisi, että pääsisi hoitamaan sitä työtä. Toivotaan myös, että kaikki pysyy terveinä. Ei tule ylläreitä maaliskuun tulevia pelejä ajatellen, Kanerva taustoitti tilannettaan.

EM-kisajoukkueeseen valitaan 23 pelaajaa. Seurannassa pelaajia on huomattavasti enemmän. Kilpailu on kovaa ja moni joutuu lopullisessa valinnassa pettymään.

- Ollut seurannassa noin 35 pelaajaa. Nyt on nelisenkymmentä varmaan kokonaisuudessaan. Viime vuonna saatiin paljon hyviä näyttöjä. Ensiarvoisen tärkeitä maajoukkuenäytöt, mutta asema seurajoukkueessa ja pelivire myös tärkeä. Myös lähestyvä peli ja pelaajan roolin tarve vaikuttavat valintaan, kertoi Kanerva.

Kanervalla on tason laajenemisen myötä positiivinen ongelma. Pelaajavalinnat ovat nyt vaikeampia.

Kanerva painottaa, että valintaan vaikuttavat useammat tekijät. Hän antaa ymmärtää, että pelaajan monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa.

- Kuka sopeutuu ryhmityksiin. Pelitilanne vaikuttaa, mikä roolitus kunkin pelaajan kohdalla on. Pystyy muokkaamaan sitä roolitusta pelin sisälläkin. Jos me meinataan menestyä, niin pitää olla valveutuneita ja joustavia suhteen, mitä tilanne vaatiin. Mun mielestäni me ei olla niin hyviä, että yhdellä pelitavalla voitaisiin pärjätä kaikkia vastustajia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!