Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Helmarit todella lähellä EM-kisapaikkaa – ”Toivottavasti pelaamme Helsingissä”

13.1.2021 - 12:31:02


Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit voitti viime vuoden lopulla Skotlannin EM-karsintaotteluissa kahdesti. Paikka Englannissa 2022 pelattaviin EM-kisoihin onkin nyt todella lähellä.

Suomen joukkueen päävalmentajan Anna Signeulin mukaan jalkapallo selvisi koronan tuomista haasteista yllättävänkin hyvin. Suomen maajoukkuepelaajat saivat seuroissaan paljon pelejä alle ja taso nousi.

- Vaikea vuosi. Pelaajat saivat kuitenkin pelattua koko kauden. Olimme jalkapallossa onnekkaita vaikeassa tilanteessa, Signeul sanoi.

Helmareissa Signeul kiittelee erityisesti joukkuehenkeä. Suomalaispelaajat uskoivat tekemisiinsä ja tulosta tuli.

- Syyskuusta nousimme rankingissa viisi sijaa. Olen todella tyytyväinen saavutuksiimme. Pelaajien puolesta olen iloinen. Tulokset ja tiimityö ovat olleet loistavalla tasolla. Voitto Skotlannista oli fantastinen saavutus. Heillä oli kaikki parhaat pelaajat mukana, Signeul sanoi.

EM-lopputurnaus pelataan 2022 Englannissa. Suomi varmistaisi kisapaikkansa jo voitolla seuraavasta ottelusta Portugalia vastaan, mutta tappiokaan siitä pelistä ei olisi katastrofi. Se on varmaa, että Helmarit on mukana ainakin jatkokarsinnoissa, mutta kolme parasta lohkokakkostakin saa suoran kisapaikan.

- Jos voitamme Portugali-ottelun helmikuussa, pääsemme kisoihin varmasti. Tasapeli antaa hyvän mahdollisuuden kisoihin lohkokakkosena. Jos häviämme, pitää Kyprosta vastaan pitää tehdä riittävästi maaleja, jotta olisimme kolmen parhaan kakkosen joukossa. Olemme varmasti mukana ainakin jatkokarsinnoissa, taustoitti Signeul.

Vielä on epävarmaa, voiko Suomi kohdata Portugalin Suomessa. Tavoitteena olisi, että peli pelattaisiin helmikuussa Helsingissä Töölön stadionilla.

- Toivomme, että ottelu Portugalia vastaan pelataan Helsingissä. Selvitämme, onko mahdollista pelata sisätiloissa. Talihallissa on täydellinen alusta, Signeul kertoi.

Viime aikoina yhä useampi suomalaispelaaja on noussut kansainväliselle tasolle. Signeulilla on positiivinen ongelma, kun kyvykkäitä pelaajia on yhä enemmän.

- Valintaprosessi on vaikea, koska on yhä enemmän parempia pelaajia käytössä. Positiivinen tilanne kuitenkin, hän sanoi.

Suomi on aiemmin pelannut naisten EM-kisoissa 2005, 2009 ja 2013. Naisten MM-turnauksessa ei kuitenkaan koskaan. Seuraava mahdollisuus olisi 2023. Niihin kisoihin mukaan pääsee 32 joukkuetta, joista 11 Euroopasta. Karsinnat kisoihin alkavat 2022.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!