Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Markku Kanerva - "Fakta on, että kolmessa pelissä tehtiin viisi maalia"

1.04.2021 - 1:27:00


Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat johti harjoituspeliä Sveitsiä vastaan 2-1, mutta hävisi 2-3. Joel Pohjanpalon maalit eivät riittäneet, kun yksilötaidoiltaan parempi Sveitsin joukkue toteutti toisella puoliajalla vahvuuksiaan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva korosti vastustajan laatua, mutta johtoaseman menetys otti päähän.

- Kokonaisuutena ajatellen tämän päivän peliä, niin vastustaja oli kova. Totta kai harmittaa, että johtoasema menetettiin. Pelaajien kokonaissuoritus pitää katsoa tarkkaan. On tosi hankalaa analysoida yksittäistä pelaajaa yhtäkkiä. Vaatii kokonaisvaltaista analysointia, Kanerva sanoi.

Pohjanpalo pelasi Sveitsi-ottelussa vahvasti. Union Berlinin hyökkääjä oli pelannut hyvin myös MM-karsintojen tasapeleissä Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan.

- Jolle Pohjanpalo teki kaksi maalia. Totta kai se on kova suoritus, totesi Kanerva.

Suomi vaihtoi Sveitsi-ottelussa ensimmäisen puoliajan jälkeen maalivahtia Niki Mäenpään tultua Jesse Jorosen tilalle. Kanerva paljasti, ettei vaihtoa oltu suunniteltu.

- Jorosella oli pohkeessa ongelmia. Hän pyysi vaihtoa. Saatiin näyttöä Nikin osaamisesta.

Kanervan mukaan Suomen pitää parantaa puolustuspeliään. Viikon aikana pelatuissa kolmessa ottelussa omiin meni kuusi maalia.

- Täytyy pitää se muoto puolustuksessa. Toimi hyvin. Mutta yksittäisissä tilanteissa pitää petrata.

Suomi pelasi kaikissa kolmessa ottelussa kolmella keskuspuolustajalla viiden puolustajan linjalla. Kriittisessä palautteessa on ehdotettu neljän puolustajan linjaa, mutta Kanerva pitää kovia maita vastaan viiden puolustajan linjaa fiksumpana ratkaisuna.

- Fakta on, että kolmessa pelissä tehtiin viisi maalia. Se on hankalaa tän tason vastustajia vastaan, jotka ovat hyviä puolustamaan. Pitää kuitenkin löytää se balanssi. Miten puolustetaan ja miten haavoitetaan vastustajia. Meidän pitää puolustaa hyvin, että saadaan pallo, Kanerva sanoi.

Kanerva oli ilahtunut, että Suomi pystyi jokaisessa viikon ottelussaan nousemaan tappioasemasta.

- Kärsivällisyyteen olen tyytyväinen. Saatiin pidettyä muoto kasassa. Kaikissa peleissä oltiin alussa tappiolla. Tässä pelissä ja Bosnia-pelissä vastustaja pääsi tasoihin. Siinä on parannettavaa. Mutta joukkue pysyi kärsivällisenä ja pystyi kolmesti nousemaan tasoihin.

Kanervalla on positiivinen ongelma, kun kesän EM-kisapaikoista on pelaajilla kovaa kilpailua. Hän ei ryhtynyt arvioimaan, antoiko Sveitsi-ottelu vastauksia valintaprosessiin.

- Hektisessä tahdissa kun valmistaudutaan seuraavaan peliin, niin yksilöiden analysointi jää tulevien viikkojen hommaksi. Matkan varrella isossa kuvassa on vahvistunut. Toki haastajia tullut. Kyllä pohdittavaa jatkossa riittää.

Muutamilta kisamailta onkin tullut ehdotuksia, että EM-kisajoukkueisiin voisi valita 27 pelaajaa. Tätä perustellaan koronatilanteella, joka tuo kisoihin valmistauduttaessa lisähaasteita.

Kanerva kannattaa ehdotusta 27 pelaajan EM-joukkueista.

- Erinomaisesti sopisi. Jos ajatellaan, mikä koronatilanne on, kun kisat käynnistyy. Voi tulla erinäisiä ongelmia. Toivottavasti ei tietenkään tule. Mutta kannatan kyllä ajatusta (27 pelaajan joukkueista).

Suomen MM-karsintalohkossa nähtiin keskiviikkona yllätys, kun Kazakstan pakotti Ukrainan 1-1 -tasapeliin. Ranska puolestaan voitti Bosnia-Hertsegovinan 1-0.

- Kazakstan osoitti, ettei se mikään heittopussi ole. Kyllä tässä ristiin tullaan tosiaan pelaamaan. Mun mielestäni on turha seurata sarjataulukkoa, koska karsinta on vasta alussa, totesi Kanerva tilanteesta.

MM-karsinnat jatkuvat syksyllä. Sitä ennen Suomen haasteena ovat EM-kisat, joissa vastassa on alkulohkossa Tanska, Venäjä ja Belgia.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22