Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Huuhkajat otti upean voiton! Teemu Pukki teki suomalaista jalkapallohistoriaa

12.10.2021 - 18:51:00


Suomen jalkapallomaajoukkue on voittanut Kazakstanin MM-karsintaottelussa. Suomi oli vieraskentällä parempi maalein 2-0.

Suomen suureksi sankariksi nousi Teemu Pukki, joka teki kaksi maalia ja nousi samalla Jari Litmasen ohi Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi.

Suomi hallitsi ottelua alusta asti ja pystyi parantamaan avausjakson vanhetessa.

Huuhkajien paine kasvoi jakson lopulla jatkuvasti ja lopulta Suomi sai myös palkinnon.

Pelin 45. minuutilla Teemu Pukki pyörähti taitavasti boksissa tekopaikkaan ja laukoi Suomen johtoon.

Pukki sai pallon pian uudestaan Kazakstanin verkkoon, mutta tuo osuma hylättiin paitsiona.

Toisen jakson alussa Pukki sitten sai sen toisen osumansa. Urho Nissilä laukoi ensin tuimasti boksin ulkopuolelta ja tämän laukauksen vielä Kazakstanin maalivahti Igor Shatskiy torjui.

Jatkopallossa oli ensimmäisenä kuitenkin Teemu Pukki, joka puttasi Suomen jo 2-0-johtoon ottelussa. Samalla syntyi suomalaista jalkapallohistoriaa. Maali oli Pukille 33:s ja hän nousi Jari Litmasen ohi Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi.

Pukin hattutemppukin oli myöhemmin lähellä, kun hienosti maajoukkueeseen noussut Urho Nissilä tarjoili paikan kotkalaiselle, mutta tämä laukaus kilpistyi kazakstanilaisten blokkiin.

Suomi nousi voiton myötä 8 pisteeseen ja tasapisteisiin Ukrainan kanssa. Suomen mahdollisuudet MM-jatkokarsintapaikkaan pysyivät siis elossa, mutta toki Suomi tarvitsee siihen jo apuja muiltakin. Suomi pesi kuitenkin hyvin kasvonsa surkean Ukraina-ottelun jälkeen.

Suomella on vielä kaksi MM-karsintaottelua jäljellä. Se kohtaa 13. marraskuuta Bosnian vieraskentällä ja 16. marraskuuta vielä Ranskan kotona Helsingissä.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08