Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ennätysmies Teemu Pukki kertoi – nämä ovat hänen ikimuistoisimmat maajoukkuemaalinsa

12.10.2021 - 20:53:00


Teemu Pukki nousi Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi tehtyään Huuhkajien molemmat maalit 2-0 -voitossa MM-karsintaottelussa Kazakstania vastaan. Pukki on tehnyt maajoukkueessa 33 maalia.

Edellinen ennätysmies Jari Litmanen oli tehnyt maajoukkueessa 32 maalia. Pukin spekuloitiin rikkovan Litmasen ennätyksen jo kesän EM-kisoissa, mutta ennätysrikkojaiset venyivät lopulta lokakuulle.

- En nyt oikeastaan viime aikoina sitä ajatellut. Mutta oli hieno kunnia ohittaa Litti ja saada ennätys nimiin. Hienoa että tapahtui. Ehkä se vähän tuntui takaraivossa se ennätys, mutta en ottanut siitä stressiä, Pukki totesi Kazakstan-ottelun jälkeen.

Pukki pelasi hienon ottelun, mutta häntä jäi harmittamaan myös maalipaikkojen tuhlailu.

- Itellä oli muutama paikka tehdä lisää maaleja. Ei tullut ja tietenkin harmittaa, kun olisi voinut voittaa isommalla maalierolla. Mutta tärkeintä, että tuli kolme pistettä, hän sanoi.

Suomen hyökkäyspeli kulki mallikkaasti ensimmäisen puoliajan lopulta lähtien, kun joukkue pääsi tekonurmen kanssa paremmin sinuiksi. Erityisesti Robin Lodin kanssa Pukilla synkkasi vahvasti.

- Olen tyytyväinen hyökkäyspeliin. Luotiin aika paljon paikkoja. Ei ollut helppo kenttä pelata. Otti vähän aikansa, että pääsi peliin mukaan, mutta kun alkoi peli rullaamaan, oli tosi hyvää. Röbä (Lod) pääsi enemmän peliin mukaan. Mulla on aina ollut ilo pelata Röbän kanssa.

Pukki tuli lopussa vaihtoon. Siihen ei liittynyt suurempaa dramatiikkaa.

- Vähän kramppasi pohkeet. Kenttä varmaan oli osasyyllinen siihen, kun en ole tottunut pelaamaan kovalla alustalla. Ei siinä mitään sen pahempaa ollut.

Pukki pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa vuonna 2009 Japania vastaan. Ensimmäisen A-maaottelumaalinsa hän teki 2012 Turkkia vastaan ja sen jälkeen maaleja onkin syntynyt Suomi-paidassa roppakaupalla.

Mitkä ovat Pukin itsensä mielestä hänen ikimuistoisimmat A-maaottelumaalinsa?

- Espanja-tasuri varmaan (2013). Ja Liechtenstein-maalit, joilla mentiin EM-kisoihin (2019). Ja toi viimeinen, jolla mentiin ohi. Ne varmaan päällimmäisinä, Pukki vastasi.

Huuhkajilla on ollut Pukin maajoukkueuran aikana paljon tuskaisiakin hetkiä, mutta Pukki korostaa, että henki on ollut hänen aikanaan maajoukkueessa aina upea. Ja viime vuosinahan on tullut hyviä tuloksiakin.

- Oli vaikeita vuosia tossa välillä, mutta EM-karsintavuosi ja viimeiset kolme neljä vuotta olleet tuloksellisesti ja esityksellisesti tosi hyviä. Koko mun maajoukkueaikoina ollut ihan huikea porukka ja on ollut hienoa olla näiden jätkien kanssa.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!