Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Teemu Pukki on nyt ykkönen – Suomen kaikkien aikojen maajoukkuemaalitykin lukemiin silti matkaa

12.10.2021 - 21:38:00


Teemu Pukki teki Suomen molemmat maalit, kun Kazakstan kaadettiin MM-karsintaottelussa tiistaina 2-0. Maaleillaan Pukki nousi A-maajoukkueen maaliennätykseen ohitettuaan Jari Litmasen.

Pukki on tehnyt A-maajoukkueessa 33 maalia. Litmasella maaleja on 32.

Pukki sai heti onnittelut sekä Litmaselta että naisten maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykiltä Linda Sällströmiltä, joka Twitterissä julkaisi myös kuvan, jossa poseeraa Pukin kanssa yhdessä 2006. Tuolloin Sällström valittiin vuoden tyttöpelaajaksi ja Pukki vuoden poikapelaajaksi.

”Vuosi 2006, vuoden lupaava tyttö- ja poikapelaaja. Tänään molemmilla kaikkien aikojen eniten maaleja A-maajoukkueessa. Onnittelut ennätyksestä Teemu Pukki! Ei mennyt valitsijoilla ihan metsään silloin 2006”, Sällström twiittasi.

Sällströmin maajoukkuemaalilukemiin Pukilla on kuitenkin matkaa. Maajoukkueessa Sällström on tehnyt peräti 48 maalia. Hän ohitti Laura Österberg Kalmarin aiemman 41 maalin ennätyksen vuonna 2019.

Sällströmin ura jatkuu yhä. Hänen tavoitteenaan ovat ensi kesänä pelattavat EM-kisat, joihin Suomi on varmistanut paikkansa.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08