Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

”Kaikki edellytykset järjestää maailmanluokan tapahtuma” - Suomi hakee jalkapallon naisten EM-kisoja yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa

15.10.2021 - 14:41:00


Pohjoismaiden jalkapalloliitot hakevat yhteistyössä naisten UEFA EURO 2025 -lopputurnausta Pohjoismaihin. Suomen Palloliitto tiedotti asiasta perjantaina.

Vuodesta 2018 alkaen pohjoismaiset jalkapalloliitot - Suomi, Tanska, Norja, Ruotsi, Islanti, Färsaaret - ovat tehneet yhteistyötä hakeakseen vuoden 2027 naisten MM-lopputurnausta. Samaan aikaan Tanska on työskennellyt kunnianhimoisen UEFA EURO 2025 -lopputurnaushankkeen kanssa.

Nyt Suomi, Tanska, Norja ja Ruotsi ovat siis yhdistäneet voimansa vuoden 2025 EM-lopputurnauksen järjestämiseen Islannin ja Färsaarten tuella.

Pohjoismaisten jalkapalloliittojen puheenjohtajat ovat varmoja, että pohjoismaisella yhteistyöllä pystytään järjestämään unohtumaton turnaus alle neljän vuoden päästä.

- Tyttöjen ja naisten osallisuuden lisääminen jalkapalloperheen eri rooleissa on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme, ja tämä arvokisahanke tukee sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme tehneet Pohjoismaiden kanssa pitkään yhteistyötä arvokisahakemuksen eteen. Meillä on kaikki edellytykset järjestää unohtumaton maailmanluokan tapahtuma pohjoismaisen yhteistyön avulla, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Pohjoismaat ovat sitoutuneet toteuttamaan nykyaikaisen huipputason tapahtuman, joka edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, kasvattaa jalkapalloa lajina, lisää ihmisten osallisuutta ja jättää kestävän perinnön Pohjoismaihin ja koko Eurooppaan.

- EM-lopputurnaushanke yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa on keskeinen osa tavoitettamme jalkapallon vahvistamiseksi naisten ja tyttöjen lajina. Jaamme muiden Pohjoismaiden kanssa samat arvot ja tavoitteet, ja tämä hanke onkin luonteva osoitus kestävän kasvun ja yhteistyön rakentamisesta - ja suunnannäytöstä koko Euroopalle, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Vuoden 2027 MM-lopputurnaushakemuksen osalta Pohjoismaat odottavat lisätietoa hakuprosessista. Kaikki pohjoismaiset liitot ovat viime vuosien aikana tarkastelleet kriittisesti vaihtoehtoja arvokisojen stadioneiksi, isäntäkaupungeiksi, harjoituskeskuksiksi ja muiksi olosuhteiksi saadakseen täydellisen kuvan siitä, miten EURO 2025 -lopputurnaus voidaan järjestää parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi viisi Pohjoismaata (Suomi, Tanska, Islanti, Norja ja Ruotsi) ovat selvittäneet tiensä Englannissa järjestettävään vuoden 2022 EM-lopputurnaukseen. Tämä osoittaa Pohjoismaiden maajoukkueiden korkean urheilullisen tason.

UEFA nimittää järjestävän liiton tai liitot joulukuussa 2022.

Lähde: Palloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08