COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengin voittotili aukesi rytisten - Turkki kanveesiin tyylillä

13.8.2017 - 08:36:01


Peli peliltä otteitaan parantanut Susijengi korkkasi kotikisakesän 2017 ensimmäisen voittonsa kuudennella yrittämällä, kun toista EM-alkulohkoa ja EM-jatkopelejä isännöivä Turkki lakosi Cagliarin illassa pistein 93-88 (54-37).

Turkki rynni jälkipuoliskolla 19 pisteen takaa pisteen päähän, mutta Susijengillä oli monta sisukasta sankaria, jotka pitivät joukkueen pään pinnalla.

Päätösjaksolla päävalmentaja Henrik Dettmannin miehistöstä nousi yksi toisensa jälkeen rautaisia työn sankareita, jotka eivät olleet valmiit luovuttamaan ajurinpiiskaa rinnalle rynnivälle turkkilaiselle taisteluvaunulle.

Alex Murphy (9/3) ja Sasu Salin (9/1/6 syöttöä) häärivät molemmissa päädyissä vastustajaa hiertävinä, härnäävinä energiapalloina. Teemu Rannikko (11/1/3 syöttöä) piti pallon elossa Turkin prässin puristuksessa ja naksutteli turkkilaisten selkärankaa kolmosellaan 26 sekuntia ennen loppua. Parivaljakko Erik Murphy (15/2)-Mikko Koivisto (8/1/5 syöttöä, +17) naulasi viime sekuntien vapaaheitot heittokädet vakaina sisään.

- Turkki sai meidät prässillään ja puolustuksensa muutoksilla pois raiteiltamme toisella puoliskolla, mutta me pysyimme yhdessä ja uskoimme itseemme, kesän parhaan pelinsä pelannut Erik Murphy uhkui Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

- Turkki yritti päästä lopussakin päämme sisään, mutta pidimme homman kasassa. Meille jäi kuitenkin vielä kauneusvirheitä paikattavaksi jatkoa ajatellen. Voitto helpottaa, mutta työ jatkuu.

Pelin ensimmäisellä puoliskolla näytti siltä, kuin Susijengi olisi parturoinut Turkin paljaaksi jo heti kättelyssä. Kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen sinivalkoinen myrsky oli runnellut turkkilaisten korisukkaa yhdentoista (11) onnistuneen kolmosen edestä samalla, kun kymmenen suomalaispelaajaa oli tehnyt pisteitä ja joukkuetoverit olivat jakaneet toisilleen 18 korisyöttöä.

Kentän kuninkaina avauspuoliskolla huhkivat heittokipsinsä karistamisesta silminnähden nauttineet Erik Murphy ja Jamar Wilson (12/3/4 syöttöä).

Vaikka pelin avauspuolisko olikin tehokkainta Susijengiä tänä kesänä, joukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala oli kenties vielä vakuuttuneempi tavasta, jolla Suomi piti johtonsa edellisillan Italia-tappio yhä tuoreessa muistissa.

- Tiesimme kyllä Turkin prässistä, mutta valmistavissa maaotteluissa keskitymme kuitenkin 90-prosenttisesti omaan tekemiseemme, emmekä olleet niin ollen niinkään harjoitelleet prässin purkua. Me sorruimme vähän sähläämiseen, mutta pienempään viisikkoon siirtyessämme saimme peliin riittävästi pallonkäsittelijöitä, Toijala arvioi.

- Avauspuoliskolla jatkoimme vain siitä, mihin olemme tähdänneet. Pystyimme puolustamalla saamaan itsellemme mahdollisuuden juosta kenttää, ja kun pääsemme puolustuksen jälkeen siirtymään ja saamaan itsellemme etutilanteita, voimme luoda itsellemme sellaisia heittopaikkoja kuin tänään. Jälki näyttikin todella hyvältä.

Susijengi lentää helteisestä Cagliarista koto-Suomeen sunnuntaina ja jatkaa ulkomaan turneetaan alkuviikolla lentämällä Prahaan.

- Hyvä viikko tulee, kun pääsemme harjoittelemaan ja loppuviikolla testaamaan harjoittelemaamme maaottelun muodossa, Toijala kertoi.

- Juna puksuttaa aikataulussa ja rakennamme peliämme pala palalta. Ensi viikolla otamme käyttöön yhden hyökkäyspään elementin, jota emme ole tänä kesänä vielä käyttäneet, ja tarkastamme vielä muutamia taktisia yksityiskohtia puolustuksessa.

Susijengi ja Tshekki kohtaavat Prahassa perjantaina 18. elokuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luis Suarez iski Uruguayn johtoon

20.6.2018 18:57:02