COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi koripallon uuden maailmanlistan sijalla 21

11.10.2017 - 23:15:41


Suomi on koripallon uudessa rankingjärjestelmässä maailmanlistan 21. ja Euroopan listan 13:s.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on esitellyt uuden miesten rankingjärjestelmänsä, joka mukailee FIBA:n tuoretta kalenterimuutosta, tuo mukaan 62 aiemmin rankingiin kuulumatonta joukkuetta sekä päivittyy entistä reaaliaikaisemmin.

Uusi rankingjärjestelmä ottaa huomioon MM-karsintaottelut aina vuoden 2019 MM-kisojen loppuotteluun asti ja huomioi niin olympiakisojen kuin maanosaturnaustenkin tulokset.

Ensimmäistä kertaa FIBA:n ranking ottaa huomioon myös pelattujen otteluiden ajankohtaisuuden niin, että viimeksi pelatut ottelut ovat painoarvoltaan tärkeimpiä.

Uusi rankingjärjestelmä huomioi vierasvoittojen sekä korkeammalla rankingissa sijoittuneiden joukkueiden voittamisen merkityksen.

- Rankingsijoituksemme on jälleen yksi tunnustus siitä työstä, mitä olemme yhdessä suomalaisen koripallon hyväksi vuosia tehneet. Otamme myös ilolla vastaan uuden rankingjärjestelmän, joka reaaliaikaisuudessaan palvelee tarkoitustaan edeltäjäänsä paremmin, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kiittelee.

Toistaiseksi FIBA:n uusi miesten maailmanranking kattaa vain miesten maajoukkueet ja kilpailut. FIBA pyrki laatimaan samankaltaiset järjestelmät myös naisten ja nuorten maajoukkueille myöhemmässä vaiheessa.

Suomi sijoittui syksyllä EM-kisoissa 11:nneksi. Pudotuspeleissä tie katkesi heti avauskierroksella murskatappioon Italialle.

Suomen ottelut jatkuvat MM-karsinnoissa. Joukkue kohtaa 24.11. vieraissa Bulgarian ja 27.11. Helsingin Jäähallissa Tshekin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!