KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

24.2.2018 - 10:11:09


Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

Tshekki säilytti tappiottoman tilinsä Bulgaria-vierasvoitollaan ja käytännössä selvitti tiensä koripallon MM-jatkokarsintoihin. MM-karsintalohkon kaksi muuta jatkopaikkaa ratkotaan yhden voiton joukkueiden Islannin, Bulgarian ja Susijengin kesken, joten sunnuntain ottelussa panokset ovat huipussaan.

Susijengi ja Bulgaria kohtasivat edellisen kerran Botevgradissa marraskuussa, jolloin Susijengi haki ratkaisevan johdon kotijoukkueesta kolmannella neljänneksellä.

- Botevgradin ottelussa pelin kulku muuttui täysin, kun onnistuimme viiden minuutin periodilla saamaan stoppeja, juoksemaan avoimella kentällä ja etsiytymään hyviin heittopaikkoihin. Saimme vastustajan pelintekoa ja kärkipelaajia hidastettua, Alexander Madsen jakoi hyviä syöttöjä ja Antti Kanervo käytti heittopaikat hyödykseen, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kertailee marraskuun tapahtumia Koripalloliiton tiedotteessa.

Botevgradissa Bulgaria ryntäsi kuitenkin raivokkaasti takaisin takamatkaltaan ennen kuin Jamar Wilson jääti ottelun vapaaheittoviivalta. Seuraavassa ottelussaan Islannissa Bulgaria taipui siltaan, mutta kykeni jälleen palaamaan peliin mukaan ikään kuin varoituksena henkisestä kapasiteetistaan.

- Bulgaria on kova, fyysinen kamppailujoukkue ja jos vastustaja ei ole tottunut fyysisyyteen, he voivat tulla takaisin pitkältäkin takamatkalta tai karata pitkään johtoasemaan. Olennaista on hoitaa levypallopelaaminen hyvän puolustuksen jälkeen niin hyvin, että pääsemme juoksemaan kenttää ja hallitsemaan tempoa.

Marraskuun otteluissa Bulgarian kokoonpanosta puuttui amerikkalaissyntyinen takapelaaja Dee Bost, joka siirtyi kesken kauden Zalgiris Kaunasista ranskalaisen Strasbourgin takalinjoille. Bost on päässyt Strasbourgissa rytmiin ja tekee Bulgariasta välittömästi vaarallisemman joukkueen.

- Bostin paluu muuttaa Bulgarian dynamiikkaa välittömästi. Nyt pelinrakentaminen jakaantuu Bostin ja Stanislav Marinovin harteille ja vahvistaa heidän takakenttäänsä huomattavasti.

FC Barcelonaa edustava Alexander Vezenkov on toistaiseksi kysymysmerkki. Vezenkov ehti jo matkustaa Bulgariaan ennen Tshekki-ottelua, mutta sai pikakomennuksen takaisin Kataloniaan Pierre Oriolan loukkaannuttua. On vielä epävarmaa, pääseekö Vezenkov edustamaan Bulgariaa sunnuntaina.

- Vezenkovin tilanteesta riippuen joudumme vielä viime metreillä miettimään painotusalueita. Bostin paluunkin jälkeen Bulgaria on hyvin erilainen joukkue riippuen siitä, pelaako Vezenkov vai ei.

Coach Toijalan Bulgaria-tärpit:

Dee Bost (188 cm/28 v): ”Pystyy luomaan korintekopaikkoja niin itselleen kuin muillekin. Hyvin urheilullinen pelaaja ja riittävän iso heittämään kuljetuksesta vastustajan yli. Bostilla oli ongelmia Liettuassa, mutta Strasbourgissa hän on päässyt hyvään formiin.”

Alexander Vezenkov (206/22): ”Jos pelaa, Bulgarian kantava voima. Äärimmäisen monipuolinen, liikkuva ja hyvin heittävä iso pelaaja, joka juoksee kenttää erinomaisesti eikä pelkää ratkaista. Alexander Madsen teki marraskuussa hyvää työtä Vezenkovin kimpussa.”

Pavel Marinov (199/29): ”Monipuolinen 3-paikan pelaaja, joka osaa pelata pelinrakentajasta isoon laitahyökkääjään neljällä pelipaikalla. Vahvuutensa, aktiivisuutensa ja aggressiivisuutensa puolesta kuvastaa koko Bulgarian joukkuetta.”

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA Basketball


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

19.12.2018 08:15:09

 

 

 

 

 

 

Olli Juolevin kausi paketissa

19.12.2018 05:30:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38