NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Korisliigan tähti Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

14.3.2018 - 16:54:25


Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Korisliigassa Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

Kotkan Peli-Karhut on tarjoillut kuluvalla kaudella voitokasta hyökkäyspeliä. Joukkue on ainoa, joka on onnistunut kaatamaan kauden aikana kaikki muut joukkueet. PeKa kaatoi sarjaa dominoivan Lappeenrannan Catzin peräti kahdesti.

Helmikuun pelaajaksi valittu amerikkalaisvahvistus Megan Mullings laskee voiton avaimiksi laadukkaan kokoonpanon ja joukkueessa vallitsevan voittamisen halun. Mullings urakoi helmikuun voittoputkessa muun muassa naisten Korisliiga-uransa korkeimmat pistelukemat (37) ottelussa FOA:a vastaan.

– Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme. Jos emme voita peliä, se on meille iso pettymys. Vaadimme itseltämme paljon, ja se on tullut näkyväksi voitoissamme helmikuussa.

Mullings pitää sarjataulukon kakkospaikkaa pudotuspeleihin lähdettäessä etulyöntiasemana joukkueelle. Sarjan kaksi parasta menevät suoraan välierävaiheeseen loppunelikon aloittaessa pudotuspelit puolivälieristä.

– Pudotuspelien avauskierroksen lepääminen olisi suuri etu meille. Kauden loppuvaiheessa pelaajat ovat jokaisessa joukkueessa kipeitä tai loukkaantuneita, eikä meidän joukkueemme ole poikkeus.

Mullings pitää kuukauden pelaajaksi valitsemistaan suurena kunniana, mutta hän jakaa kunniaa myös joukkueelleen. Mullings näkee, että PeKan voitontahto on näkynyt joukkueen yhteen klikkaamisena kauden alusta alkaen.

– Päivän päättyessä tiedämme, että kaikki yrittävät suorittaa parhaansa joukkueen eteen, tulla paremmiksi ja voittaa mestaruuden. Auttaa myös, että olemme hyvin kilpailullisia jokaisella pelipaikalla. Pelaamme jokaisissa harjoituksissa todella kovaa.

PeKan kokoonpano koki muutoksia kun nuori lupaus Awak Kuier muutti HBA:n riveihin ja Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun Kotkaan. Mullings näkee, että kauden aikana koetut muutokset rosterissa ovat toimineet loppujen lopuksi Peli-Karhujen eduksi.

– Linda on ollut valtava etu joukkueellemme. Taitava pelaaja, joka osaa tehdä pisteitä, käsitellä palloa ja puolustaa ketä tahansa on täyttänyt tarvitsemamme aukon.

– Awakin menettäminen oli kova kolaus. Hän on suloinen tyttö, jonka pituus on ennennäkemätöntä sarjassa, mutta lähteminen oli hänelle parasta ja on ollut ilo nähdä hänen pelaavan isolla itseluottamuksella HBA:ssa.

Mullings saapui Kotkaan Romanian CSB Terleormassa Alexandriassa pelatun ammattilaiskauden jälkeen. Tätä ennen hän pelasi yliopistokoripalloa Alaskan yliopistossa. Naisten Korisliigaa hän kehuu tasoltaan vahvaksi.

– Katson paljon muualla pelaavien ystävieni pelejä, ja täytyy sanoa, että naisten Korisliigassa ei voi nukahtaa yhdenkään joukkueen kohdalla, koska ne voittavat sinut silloin.

Liiga on ehdottomasti fyysinen. Pidän pelaamisesta sarjassa, jossa kaikki ovat hyvin kilpailullisia ja fyysisiä.

Kovimpana vastustajana Mullings pitää Peli-Karhuille Taru Tuukkasen Hyvinkään Pontevaa.

– Taru on uskomaton pelaaja, joka johtaa joukkuettaan syötöissä, levypalloissa ja pisteissä sentterinä. Sellaista systeemiä vastaan on hankala puolustaa. Odotan kovasti heidän kohtaamistaan pudotuspeleissä.

Naisten Korisliigan runkosarjan voittanutta Lappeenrannan Catzia vastaan Peli-Karhut vei voitot 2–1. Mullings kehuu vuolaasti Catzin kärsivällistä pelitapaa.

– Catzin voittaminen toista kertaa oli valtaisa juttu joukkueellemme. Meidän piti sopeuttaa peliämme hieman, kun saimme tietää, että (Aleighsa) Welch ei pelannut. Hän on suuressa roolissa heidän joukkueessaan.

– Catzissa on hieman San Antonio Spurs -tyylinen tuntu. He ovat hyvin valmennettuja ja äärimmäisen maltillisia hyökkäyspäässä. He eivät tee paljoakaan virheitä, joten heitä vastaan täytyy todella keskittyä poistamaan omat menetykset ja huonot heitot jos haluaa voittaa heidät.

Oman roolinsa Mullings näkee kotkalaisjoukkueessa sisäpelaajien puolustajana ja avun tarjoajana puolustuspäässä.

– Levypallopelaaminen on iso osa pelaamistani ja suurin osa pisteistäni tulee ohiheittojen kääntämisestä pisteiksi.

Mullingsin mukaan Peli-Karhujen laaja rosteri tulee esiin siinä, että kuka tahansa joukkueesta pystyy toimimaan hyökkäyspelin johtajana minä tahansa iltana,

– Se on valtaisa etu. Joskus johtaja tulee sisäpelaajista, joskus heittäjistä. Olen kiitollinen ja nöyrä jos satun olemaan siinä roolissa itse joku ilta.

Mullings jakaa kiitosta myös PeKan valmennustiimille, jolla on ollut alusta lähtien selkeä näkemys siitä, missä roolissa kukin pelaaja joukkueessa on.

Mullings näkee suurimpana haasteena pudotuspeleissä terveenä pysymisen.

– Meillä ei ole varaa menettää ketään kipeäksi tai loukkaantuneeksi, joten meidän täytyy pitää itsestämme hyvää huolta. Kausi on pitkä ja kun pääsemme pudotuspeleihin, kaikki ovat hieman mustelmilla. Kunhan pysymme terveinä ja pidämme yllä positiivisen, kilpailullisen asenteemme, pärjäämme varmasti hyvin.

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!