NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Koponen käynnistää pudotuspelit: ”Emme voi antaa yhtään siimaa”

27.5.2018 - 10:36:19


Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

Barcelona sijoittui runkosarjassa kolmanneksi saldonaan 24 voittoa ja 10 tappiota. Koposen mukaan joukkueella olisi ollut eväät parempaankin.

- Runkosarja meni vähän ylös ja alas, mutta paransimme loppua kohden. Hävisimme aika paljon pelejä kotona, jotka meidän olisi pitänyt pystyä hoitamaan. Meillä oli vaikea loppukauden ohjelma, mutta saimme siitä huolimatta kolmannen sijan ja se oli ihan hyvä suoritus. Tavoitteena oli olla kahden joukossa, mutta nyt olimme kolmansia, Koponen avaa joukkueen kautta.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, joten virheisiin ei ole varaa.

- Pudotuspelit ovat aina oma maailmansa. Nyt, kun ensimmäinen kierros on paras kolmesta, niin jo yksi huono peli saattaa pudottaa sinut jatkosta. On tärkeää saada kotivoitto heti alkuun ja lähteä siitä sitten Andorraan paremmista lähtökohdista. Emme voi antaa yhtään siimaa, vaan heti lähteä vauhdilla peliin. Barcelona ja Andorra kohtasivat kauden aikana yhteensä kolmasti. Barcelona vei otteluista kaksi nimiinsä.

- Andorra on vaarallinen joukkue. Voitimme heidät kahdesti, mutta hävisimme heille pystyyn vieraskentällä. He ovat pelanneet hyvän kauden ja meidän pitää olla valmiina.

Malaga sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja kohtaa runkosarjan kakkosen Baskonian. Salin myöntää kauden olleen joukkueelle raskas.

- Tässä on pelattu paljon pelejä ja meillä on ollut tiukka ohjelma Euroliigan ohella. Espanjan liiga on kuitenkin ollut ykköstavoitteemme, kun sitä kautta on mahdollisuudet taas päästä Euroliigaan. Olemme joutuneet matkustamaan tiuhaan ja peli on ollut ailahtelevaa. Loppukautemme ei ollut paras mahdollinen ja jengissä on ollut vähän huonoa fiilistä siitä syystä. Uskon kuitenkin fiiliksen parantuvan nyt, kun tosipelit alkavat, Salin valottaa joukkueen tilannetta.

Malagalla olisi ollut mahdollisuudet parempaan runkosarjan sijoitukseen vielä viimeisellä kierroksella, kun se päätyi kahden muun joukkueen kanssa samaan pistemäärään. Malaga hävisi kuitenkin viimeisessä ottelussaan Badalonalle ja korkeammat sijoitukset karkasivat käsistä.

- Kuudes paikka oli omissa käsissä ja mahdollisuudet oli viidenteenkin, muttemme sillä viimeisen pelin esityksellä ansainneetkaan enempää. Se oli meiltä kehno esitys.

Malaga ja Baskonia ovat toisilleen tuttuja joukkueita, sillä ne ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi. Baskonia on vienyt nimiinsä kaikki ottelut, mutta vain yhdessä tappiossa ero oli enemmän kuin kuusi pistettä.

- Meillä on ollut tiukkoja pelejä Baskoniaa vastaan, vaikka olemme hävinneet ne kaikki. Jos otamme kahdesta ensimmäisestä ottelusta yhden voiton, niin uskon sen jälkeen Baskonialla olevan paineet kolmannessa pelissä, Salin arvioi otteluparia.

Välieriin pääsee kolmella voitolla. Välieristä lähtien pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!