VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengin Nuutinen Espanjan pestistä: "Tarjouksia tuli muutamastakin sarjasta"

11.8.2018 - 09:46:44


Viime vuosina Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa pelannut Susijengin puolustuspään dynamo Matti Nuutinen siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan CB Oviedoon Roope Ahosen aisapariksi. Kaarinalaisen Ura Basketin 28-vuotias kasvatti hakee uusine joukkueineen nousua Espanjan ACB-liigaan asti.

Nuutinen pääsee yhdessä Ahosen kanssa Oviedossa herkulliseen asemaan, sillä seura on ilmoittanut tavoitteekseen nousun Euroopan kovimpaan kansalliseen sarjaan, ACB-liigaan, jo vuodeksi 2019-20.

Niin Roope Ahosen kuin Matti Nuutisenkin sopimus on 1+1-vuotinen ja jatkopykälä astuu voimaan, jos Oviedo nousee ACB-liigaan.

- Tarjouksia tuli muutamastikin sarjasta pitkin Eurooppaa, mutta Oviedo oli kaikkein paras paketti oman urani kannalta. Espanjassa pelataan Euroopan kovinta koripalloa ja Espanjan kakkosliigan pelaajat ovat jatkuvassa näyteikkunassa ACB-liigaan, Nuutinen taustoittaa.

Nuutinen pelasi kaksi kautta sitten Ranskan Roannessa toisen Susijengi-pelaajan Antti Kanervon kanssa. Roope Ahonen on Nuutiselle puolestaan tuttu paitsi juniorimaajoukkuevuosilta ja Susijengistä, myös Kreikan pääsarjasta, missä kaksikko pelasi kaudella 2015-16.

- Monta kertaa on ollut lähellä syntyä sopimus, jossa pelaisimme Roopen kanssa samassa joukkueessa. On harvinaislaatuinen tilaisuus päästä samaan joukkueeseen näin tutun kaverin kanssa, joten siitä pitää ottaa kaikki ilo irti, Nuutinen hymyilee.

Viime kaudella Nuutinen debytoi Romanian liigassa CSM U Pitestin paidassa. Puolustusvoittoisessa roolissa pelannut Nuutinen kohosi valmentajansa luottopelaajaksi ja urakoi peräti 25,2 minuuttia ottelua kohden.

Susijengissä Nuutinen debytoi kesällä 2012 ja hän on kuulunut arvokisakokoonpanoon vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa Bilbaossa. Tähänastisella Susijengi-urallaan Nuutinen on pelannut 68 miesten maaottelua 4,1 pisteen keskiarvolla. Nuutinen heitti Susijengin piste-ennätyksensä, 24, kesäkuun MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Suurmäen MM-kulta Saksaan!

23.2.2019 17:19:54

 

 

 

”Taikuri” palaa TPS:n nippuun

23.2.2019 16:42:35