NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen korismaajoukkueilla mahtava päivä

18.8.2018 - 22:09:02


Suomen juniorimaajoukkueet voittivat kaikki neljä lauantaina pelaamaansa ottelua. 16-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisat 13. sijaan, 16-vuotiaat tytöt käänsivät pelin suunnan Bosniaa vastaan ja 16-vuotiaiden tyttöjen II joukkue peittosi Portugalin kahteen kertaan.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisaurakkansa Sarajevossa 78-70 (31-42) -kirivoittoon Portugalista ja turnauksen 13. sijaan.

Portugali dominoi pelin avauspuoliskoa, kunnes Suomi pääsi puolustuksellaan peliin mukaan kolmannella jaksolla. Irtiotto nähtiin vajaat kolme minuuttia ennen loppua, kun Valtteri Mervolan perättäiset korit ja Sebastian Lindbergin kolmonen kasvattivat Suomen johdon 65-64:sta 72-64:aan.

Suomen tehokvartetin päätösottelussa muodostivat Kalle Koivunen (15/4/3 syöttöä), Valtteri Mervola (15/2), Sebastian Lindberg (14/2/5 riistoa) ja Aarni Korkiatupa (13/5).

- Portugalia vastaan osoitimme sitkeyttä ja yhtenäisyyttä riittävällä tasolla pelin toisella puolikkaalla, jonka palkintona oli kansainvälinen voitto. Siitä kiitos sinnikkääksi kehittyville pelaajillemme, joukkueen päävalmentaja Antti Koskelainen arvioi.

Suomi pelasi turnauksessa kahdeksan ottelua ja voitti niistä neljä. Voitot tarttuivat mukaan Portugalin lisäksi Irlannista, Kyproksesta ja Unkarista.

- Tavoitteena oli kehittää pelaamista turnauksen aikana, menestyä sitä kautta kilpailussa ja päästä kahdeksan parhaan joukkoon pelaamaan turnauksen merkityksellisistä sijoituksista, kertoo Koskelainen.

- Arvokasta on, että jälleen uusi sukupolvi suomalaisia nuoria koripalloilijoita pääsi tämän turnauksen ja kesän valmistautumisjakson myötä mittaamaan omaa tasoaan suhteessa maanosan saman ikäisten pelaajien osaamiseen. Maajoukkuevalmennuksen yksi tärkeimpiä tehtäviä on antaa tähän mahdollisuus ja sitä kautta auttaa nuorta pelaajaa rakentamaan näiden kokemusten varaan uudenlaista merkitystä koripalloharjoitteluun kohti oman uran huippuvuosia.

16-vuotiaille tytöille täysi suunnanmuutos Bosniaa vastaan

16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi omaa B-divisioonan EM-kisaurakkaansa ottelulla Bosniaa vastaan. Pelin ensimmäisellä puoliskolla Bosnia vei ja Suomi vikisi, mutta tauon jälkeiset 20 minuuttia Suomi tyylitteli pistein 46-20 ja koko ottelun 73-49 (29-27).

- Käytiin tauolla pukukopissa läpi, mitkä asiat olivat olleet meille vaikeita. Bosnia vei ensimmäisellä puoliskolla 11 hyökkäyslevypalloa ja menetimme pallon ennen taukoa 11 kertaa, joten näihin asioihin oli saatava muutos. Emme olleet myöskään puolustuksessa terävimmillämme, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoo.

- Toisella puoliskolla paransimme puolustustamme, pidimme erinomaisesti huolta pallosta ja sallimme Bosnialle vain viisi hyökkäyspään levypalloa. Toteutimme pelisuunnitelmaa erinomaisesti kopista tultua.

Janette Aarnio (20/5/3 syöttöä/8 riistoa) oli Suomen kaikki kaikessa toisella puoliskolla. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Kati Ollilainen (16/6) ja Henna Sandvik (14/4).

Suomi on voittanut alkusarjassa kaikki kolme otteluaan.

- Alkusarjan kaksi pahinta vastustajaa, Valko-Venäjä ja Ukraina, tulevat vastaan välipäivän jälkeen. Huomenna palaudutaan ja treenaillaan ja aletaan juonia, miten pelaamme itsemme kahdeksan parhaan joukkoon, Räikkä päättää.

Suomen WU16 II-joukkuelle tuplavoitto Portugalista ja turnauksen pronssisija

Suomen WU16 II -maajoukkue kohtasi Valencian turnauksen päätöspäivän viimeisessä runkosarjan ottelussa Portugalin ja nitisti vastustajansa tiukkojen vaiheiden jälkeen 54-47 (26-22).

Päivän toisessa ottelussa Suomi pääsi pelaamaan uudelleen Portugalia vastaan ja karkasi vastustajallaan selkeään 63-44 (29-16) -voittoon.

- Aamun peli oli meiltä nihkeä esitys. Energiamme oli jostain syystä aika vähissä, emmekä löytäneet pelaamisen tempoa ja rytmiä. Onnistuimme kuitenkin pitämään hankkimamme noin kymmenen pisteen johdon loppuun asti, joukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen kertasi.

- Turnauksen pronssiottelu olikin sitten ihan erilainen esitys. Tytöt olivat keränneet kaiken energian ja voittivatkin avausjakson puhtaasti 15-0. Ero vaihteli 15-30 pisteen välillä matsin loppuun asti ja saimme hyvän päätöksen hienolle turnaukselle.

Päivän avausottelussa tehokkain suomalaispelaaja oli Iines Liimatainen (14/7). Pronssiottelussa korkeimmat tehot nikkaroivat Lotta Reijonen (11/2) ja Julianna Luoto (7/8).

- Tämä oli turnaus, josta jäi vain hyvää sanottavaa. Jos pääsemme pelaamaan joka kesän lopussa Espanjan, Portugalin, Kreikan ja Puolan tasoisia joukkueita vastaan, se tietää meidän tyttökoripallollemme pelkkää hyvää.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!