NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen koripallotytöt kaatoivat kovatasoisen Latvian

12.6.2019 - 23:30:16


Viime viikolla maajoukkuekesän avausottelussa Turkin kellistänyt Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue raapaisi toisen kovan päänahan, kun ikäluokkansa EM- ja MM-kisoissa marinoitu Latvia kaatui Susi Training Centerissä 92-66 (42-36).

Läpi ensimmäisen puoliajan Suomi piti lievää johtoa hyppysissään, mutta lopullinen ja ratkaiseva ero syntyi kolmannella neljänneksellä. Päävalmentaja Jussi Laakson suojatit saivat onnistumisia puolustuksessa ja jatkuva paine pallossa aiheutti latvialaisille runsaasti menetyksiä.

– 24 menetystä on on Latvian tasoisella joukkueelle aika paljon. Saimme heidät sellaiseen ahdinkoon, että he joutuivat ottamaan vaikeita ratkaisuja heittokellon viimeisillä sekunneilla, Laakso kertoi.

Vaikka latvialaiset pääsivät liialti hyökkäyslevypalloihin, niin Sudenpennut sai napsittua riittävästi puolustuslevypalloja, jotta nopeiden hyökkäysten hanat aukesivat. Suomi repäisi eron kolmannen neljänneksen aikana yli kahteenkymmeneen, eikä enää katsonut taakseen.

– Kyllä tämä oli mieltä lämmittävä esitys koko joukkueelta, Laakso kiteytti.

Suomen laajasta rivistöstä erityisonnistujiin kuului Saga Ukkonen (20/3), joka jatkoi siitä, mihin edellisviikon Turkki-otteluissa jäi. Lisäksi Sanni Tuomisto (14/4), Awak Kuier (16/15/6 syöttöä) ja Janette Aarnio (14/0/4 riistoa) erottuivat tilastoissa.

– Sagan kaikesta tekemisestä huokuu itsevarmuus ja iloisuus, jota on nautinto katsoa. Sanni oli erittäin, erittäin hyvä. Awak ja Janette taas taikovat välillä kaneja hatustaan, kun joukkueella on vaikeaa.

Haalariostolla kunnostautuivat mm. Ebba Pekonen (4/0/3 syöttöä), Emerita Mashaire (0/5/3 syöttöä) sekä Emilia Hulst (6/2).

Oman ikäluokkansa EM-kisoissa neljänneksi (2017) ja MM-kisoissa kahdeksanneksi (2018) sijoittuneen Latvian pistekolmikko oli Paula Klescova (13/0), Paula Maurina (11/3) ja Laura Meldere (10/10/4 syöttöä).

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!