VOITA MATKA SUPER BOWLIIN! Kerää pisteitä Super Bowl -vedonlyöntikisassa 18.11. – 1.12. ja lunasta paikkasi Miamin kisakoneeseen.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Palkittu suomalaiskoripalloilija suuntaa ulkomaille - "Luvassa on paljon vastuuta"

19.6.2019 - 09:00:02


Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille. Peli-Karhujen kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

Lehtorannalla on nuoresta iästään huolimatta allaan jo kuusi kautta Naisten Korisliigaa, joista neljä kasvattajaseurassaan ja viimeiset kaksi Hongassa. Naisten Korisliigassa Lehtoranta on palkittu vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi (2015) ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2016).

– Hyvät fiilikset, ja etenkin odottavainen fiilis, että pääsee uuteen ympäristöön haastamaan itseään ja oppimaan uuden maan koriskulttuuria. Totta kai myös kiitollinen, että muutaman rikkonaisen kauden jälkeen aukesi tällainen mahdollisuus, Lehtoranta aloittaa.

– Minulla on tavoite aina ollut pelata ulkomailla, eli siinä mielessä nyt yksi välitavoite on plakkarissa kohti isompaa tavoitetta.

Keskimäärin 10,8 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,6 syöttöä Hongalle tehtailleen Lehtorannan uusi joukkue Giants sijoittui viime kaudella Belgian pääsarjassa kahdestatoista joukkueesta toiseksi viimeiseksi. Tavoite tulevaksi kaudeksi on kuitenkin laitettu korkeammaksi.

– Joukkue on nuori ja viime kauden häntäpään jengejä, mutta tällä kaudella tavoitteena on pleijarit. Juteltuani valmentajan kanssa, niin luvassa on paljon vastuuta, mikä oli varmaankin suurin tekijä sopimuksen syntyyn. Totta kai myöskin olosuhteet ja Belgia maana kiehtoi.

– Tavoitteena on mennä eteenpäin koripalloilijana ja urheilijana kokonaisvaltaisesti. Pelikovuus, aggressiivisuus puolustuspäässä ja pallollisena pelaaminen on osa-alueita, joissa haluan mennä eteenpäin.

Lehtoranta nousi nuorten maajoukkuepelaajaksi 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, minkä jälkeen tie on vienyt aina 14 esiintymiseen naisten maajoukkueeseen saakka. Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen iloitsee jälleen yhdestä nuoresta pelaajasta, joka hyppää ulkomaille.

– Belgian pääsarja on loistava paikka Roosalle. Muutama todella kova joukkue ja hyvätasoinen keskikasti, johon Antwerp oletettavasti kuuluu. Selkeä seuraava askel Roosalle ja onnittelut hänelle, Salminen kommentoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL:ssä nähtiin pelaajakauppa

21.11.2019 18:26:12