FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä - Yhdysvallat mestaruuteen

11.7.2019 - 23:15:08


Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Suomen miesten koripallohaastajamaajoukkue aloitti ottelun pirteästi, kun se karkasi kahdeksan pisteen johtoon ensimmäisillä minuuteilla. Kroatia vastasi kuitenkin kovalla jakson lopulla vieden avausjakson nimiinsä 23-16.

Toisen neljänneksen alkuun Suomi veti 8-0-runin eikä sen jälkeen luovuttanut johtoasemaansa ensimmäisellä puoliajalla, joten tauolle Suomi lähti 39-31-johtoasemassa.

Suomi onnistui pitämään johtoasemansa aina ottelun loppuun asti. Kroatia nousi pari minuuttia ennen ottelun loppua kahden pisteen päähän, mutta Suomi ei päästänyt loppuhetkillä missään vaiheessa Kroatiaa rinnalle ja ohi, vaan vei ottelun lopulta kahdella pisteellä.

- Hyvätasoinen vääntö ja taitava vastustaja, joka oli haasteellinen meille. Kroatia syötti hyvin palloa, joten jouduimme ensimmäistä kertaa näissä kisoissa käyttämään pientä viisikkoa paljon ja olemaan sitä kautta aggressiivinen. Lopussa meni tiukaksi, mutta jätkistä näki, että he halusivat voittaa ja ottaa yhdeksännen sijan.

- Andre Gustavson oli lopussa huikea ja ratkaisi voiton meille. Remu Raitanen oli kokonaisuutena yksi meidän tärkeimmistä pelaajistamme tässä turnauksessa, tänään hän ampui oikeisiin paikkoihin tärkeät pinnat, kommentoi Suomen valmennuksesta Lassi Tuovi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen pisteykkönen oli Remu Raitanen 13 pisteellä ja 9 levypallolla. Kaksinumeroisille ylsivät 12 pinnaa heittänyt Andre Gustavson ja 10 pinnaa mieheen iskeneet Elias Valtonen ja Edon Maxhuni.

Suomen miesten haastajamaajoukkueen lopullinen sijoitus universiadeissa oli yhdeksäs. Alkulohkossa Suomi hävisi niukasti Yhdysvalloille ja Ukrainalle, jotka lopulta selvisivät finaaliin. Suomi kaatoi alkulohkossa Kiinan ja sijoista 9-16 pelattaessa Suomen jyrän alle jäivät Norja, Tshekki ja Kroatia.

- Turnaus oli kokonaisuutena nousujohteinen, peli-ilme pysyi hyvänä alun tappioista huolimatta. Henkilökohtaisella tasolla pelaajille ja valmennukselle jäi paljon tästä käteen tulevaisuutta ajatellen. Turnaus kertoi, että meillä on tulossa erittäin hyviä pelaajia. Suurella mielenkiinnolla ja innolla jatketaan työtä.

Tulevaisuudessa tullaan näkemään liikkuva ja urheilullinen Susijengi.

- Pelasimme kesän aikana 10 kansainvälistä ottelua, josta voitimme kahdeksan. Se kertoo siitä, että tämä ikäluokka on maailman kansainvälisessä koripallossa varsin kilpailukykyinen, Tuovi päättää.

Universiadien voitto meni Yhdysvaltoihin (Clemsonin yliopisto), joka kukisti finaalissa Ukrainan selvänumeroisesti 85-63.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!