NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen 20-vuotiaat miehet voittivat Albanian EM-kisojen päätösottelussaan

21.7.2019 - 22:10:37


Suomen 20-vuotiaiden miesten koripallomaajoukkue sijoittui 11. B-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut selätti selkeästi päätöspelissään Albanian 51-80 (32-35). Jesper Granlund heitti ottelussa komeat 29 pistettä.

Koripallohistoriansa parhaan sijoituksen EM-kisoissa saavuttanut Albania oli läpi ensimmäisen puoliajan sitkeä pala purtavaksi Sudenpennuille. Puoliajan jälkeen Suomi näytti kuitenkin kaapin paikan jättäen läpi kahdenkymmenen minuutin albanialaiset vain 19 pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme meinanneet päästä rytmiin ollenkaan. Kolmannen alussa ensin viisikko sai nostettua intensiteetti ja sen jälkeen vaihtomiehet pitivät sen ylhäällä. Sen jälkeen Albania ei enää pysynyt kyydissä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Jesper Granlund (29/3) oli Suomen ykköstykki juonikkailla ajoillaan ja tarkoilla kaukoheitoillaan. Pistetaakkaa kantoivat myös Aleksi Liukko (10/7), Joonas Timonen (9/8) ja Tomas Pihlajamäki (8/1).

Suomi sijoitus oli yhdestoista. B-divisioonan EM-kisoissa alkulohkojen kaksi parasta pääsevät kahdeksan parhaan joukkoon ja Suomi jäi alkulohkossaan kolmanneksi.

– Tietysti sijoitus on pieni pettymys, koska halusimme päästä ainakin kahdeksan parhaan joukkoon pelaamaan kuolemanotteluita. Pelaajamateriaalin laajuus ei vielä riitä, jos kymmenkunta pelaajaa puuttuu leirityksestä, haastamaan B-divisioonan kärkimaita.

– Pärjäsimme ihan ok puolustuksessa, mutta hyökkäyksessä heittoprosentit jäivät liian mataliksi kaikilta etäisyyksillä.

Ottelutilastot > http://www.fiba.basketball/europe/u20b/2019/game/2107/Albania-Finland

Suomen 16-vuotiaiden 2020 -maajoukkueilla kaksi voittoa Liettuassa

Suomen tyttöjen WU16 2020 -maajoukkue pelasi toisen ottelunsa Liettuassa Kaunas Selection Teamia vastaan. Perjantaina ottelun hävinnyt Suomi nousi tällä kertaa voittajaksi loppulukemin 67-94 (27-55).

– Paransimme huomattavasti ensimmäisestä kohtaamisesta – etenkin tilanteissa läsnäolemisessa ja pelirohkeudessa. Nämä olivat ensimmäiset ottelut tällä ryhmällä, joten tänään ei välttämättä ollut samanlaista jännitystä ilmassa, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Suomelta yli kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Elina Aarnisalo (14 pistettä), Noora Sipponen (13), Nea Pettinen (10) ja Elsa Lemmilä (10).

Suomen poikien MU16 2020 -maajoukkue voitti toistamiseen vuotta vanhempien Kaunas Selection Teamin. Tällä kertaa liettualaiset pysyivät iskuetäisyydellä puoliaikaan asti, mutta Suomi karkasi toisella puoliajalla 51-74 (28-32) -voittoon.

– Vastustaja oli parempi versio itsestään kuin edellisessä pelissä ja hyvä niin. Pelasimme tässä pelissä kaksi ihan kelpo erää ja toiset kaksi jättivät parannettavaa. Tärkein oppi oli se, että pystyimme parantamaan pelaamistamme pelin sisällä notkahduksien jälkeen, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

Suomelta korkeimmat pistemäärät heittivät Eemeli Yalaho (11) ja Juuso Salmi (10).

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!