NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Päävalmentaja antoi täyden kympin naisten 20-vuotiaiden koripallomaajoukkueelle

11.8.2019 - 23:30:44


Suomen 20-vuotiaiden naisten koripallomaajoukkue joutui tyytymään B-divisioonan EM-kisoissa hopeaan, kun Bulgaria vei voiton loppulukemin 80-75 (42-36).

Tappiosta huolimatta turnaus oli Suomen 20-vuotiaille naisille menestyksekäs paluu EM-tasolle, josta palkintona nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

Suomi piti johtoa hallussaan valtaosan ensimmäisestä puoliajasta, mutta toisen neljänneksen loppupuolella erinomaiset henkilökohtaiset taidot ja mainio heittäminen siirsivät kapulan Bulgarialle.

Suomi kykeni pysymään iskuetäisyydellä loppuun saakka, siirtyen päätösneljänneksen toisella puoliskolla jopa pisteen johtoon. Muutama kriittinen menetys kuitenkin kostautui ja bulgarialaiset pääsivät tuulettamaan turnausvoittoa.

- Bulgarian kunniaksi täytyy sanoa, että jos me olemme kova urheilujoukkue, niin he olivat vielä astetta kovempi. He pistivät 40 minuuttia todella kovia heittoja sisään ja lopussa meiltä loppui jalka ja taktiikka, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Suomelta finaalipelin ykkönen oli Awak Kuier, joka keräsi komean tilastorivin 31 pistettä, 11 levypalloa ja 4 syöttöä. Pistetaakkaa kantoivat myös Lotta Vehka-aho (12/5/4 syöttöä), Elina Arike (11/6), Lotta-Maj Lahtinen (9/5/6 syöttöä) ja Saga Ukkonen (8/2).

Vehka-aho korjasi nimiinsä myös koko turnauksen pistekuningattaruuden (18,5 ottelua kohden) ja arvokkaimman pelaajan palkinnon. Tähdistöviisikkoon valittiin myös Kuier, joka 18,2 pisteellä per ottelu oli pistetilaston kakkonen.

Ennen tätä kesää Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue pelasi edellisen kerran vuonna 2006. Paluu oli menestyksekäs, kun palkintona oli välittömästi nousu A-divisioonaan.

- Arvosana koko turnauksesta näille tytöille on täysi kymppi. Nousu oli meidän tavoite ja se kaikkein tärkein asia, Salminen muistutti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!