NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hallitseva Euroopan mestari Italia liikaa Suomen 16-vuotiaille tytöille EM-kisoissa

23.8.2019 - 23:04:49


Eilen koripallon A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Unkarin voittanut Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tänään tyytymään tappioon, kun ikäluokan hallitseva Euroopan mestari Italia oli parempi loppulukemin 49-70 (20-37).

Italia pääsi karkaamaan jo ensimmäisen puoliajan aikana. Sudenpennut onnistui kirimään eron vielä 13 pisteeseen kolmannella neljänneksellä, mutta sen lähemmäksi suomalaiset eivät päässeet.

Ratkaisevaksi tekijäksi nousi heittotyöskentely kaaren takaa: Italia upotti kolmosensa hienosti 12/27 (44,4%), kun Suomi taas osui omansa 6/28 (21,4%).

– Muuten pystyimme tilastollisesti kamppailemaan, mutta heidän prosenttien madaltamiseen olisi pitänyt löytyä keinoja. Tällaista tämä on. Näissä kisoissa ei ole hengähdyspäiviä, vaan jokaisessa pelissä pitää onnistua täydellisesti koko joukkueen, jos haluamme pelata voitosta, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Positiivisena asiana oli vaihtopenkki, joka kantoi vastuun ja piti huolen, että olemme samalla kentällä. Sitä kautta kaikki pääsi peliin mukaan. Kehonkieli oli myös alusta loppuun mallillaan, vaikka olimme melkein 30 pistettäkin takana.

Suomen selkeä onnistuja oli Juliana Haddad, joka taisteli 11 pistettä ja 6 levypalloa.

– Julianassa yhdistyy intohimo koripalloon ja tätä joukkue kohtaan, mikä on esimerkillistä. Samaan aikaan olemme löytäneet yhteisen ymmärryksen ja luottamuksen siitä, että mitä hänen kannattaa kentällä tehdä ja mitkä on hänen vahvuudet tällä hetkellä. Hän pelaa niiden kautta ja tulos on myös sen mukaista.

Suomen pelit jatkuvat huomenna, kun vastaan tulee Venäjä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

28.2.2020 08:00:02