Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kataja käänsi kurssinsa toisella puoliajalla Kouvolassa

9.12.2019 - 21:19:13


Joensuun Kataja Basket nousi riemukkaaseen vierasvoittoon Kouvolan Kouvojen kotiparketilla koriluvuin 84–88 (45–33). Samalla Kataja katkaisi kahden ottelun tappioputkensa.

Kouvot oli ensimmäisellä puoliajalla selkeästi Katajaa parempi. Etenkin 19 pistettä jo ennen puoliaikaa tehtaillut Silas Melson (30/1) tuntui tekevän hyökkäyksissä, mitä halusi.

Toisella puoliajalla Kataja kuitenkin käänsi kurssinsa totaalisesti. Kolmannella neljänneksellä joensuulaiset mättivät peräti 36 pistettä. Samalla ottelun hallinta siirtyi vierailijoille.

Kun loppusekunneilla Earvin Morris (11/9/4s) riisti pallon ratkaisevasti ja pääsi läpiajoon, oli Katajan leirissä ilo ylimmillään. Kouvot-ottelu oli Katajalle jo viides peräkkäinen vieraskentillä, joten joukkue on ollut henkisesti erityisen kovilla.

– Mikä fiilis meillä oli, kun kolmannella jaksolla saimme otetta! Miten puhuimme kentällä ja olimme hyökkäyksissä epäitsekkäitä, niin se on se, mikä lämmittää voiton ohella nyt kovasti, huojentunut Kataja-käskyttäjä Juha Sten iloitsi joukkueensa täyskäännöstä Elisa Viihteen haastattelussa.

– Onhan tässä melkoinen rumba meneillään, kun tässä mennään vieraspelien perässä ympäri Suomea ja harjoittelu on jäänyt nyt aika vähälle. Toivotaan, ettei tule enää lisää loukkaantumisia.

Kouvojen ehdoton hahmo oli Melson, jonka tahti kuitenkin hieman hiipui jälkimmäisellä puoliskolla. Myös David Gonzalvez (21/3) esiintyi kotijoukkueesta väkevästi.

Katajan toisen puoliajan nousun herra ja hidalgo oli sentteri Brandon Walters (30/8), johon Kouvojen puolustus ei tuntunut saavan minkäänlaista otetta. Pelintekijä Jarred Ogungbemi-Jackson (11/7/11s) lähenteli jopa tripla-tuplaa.

– Alkuun Kouvot teki helppoja koreja ja he pääsivät karkumatkalle. Se on ollut nyt meidän perisyntimme, ettei olla valmiina otteluiden alussa. Yritimme siihen kyllä panostaa, mutta ei auttanut. Toisella puoliajalla nähtiin onneksi sitten ihan erilainen Kataja, puolustuksessa hyvää työtä tehnyt Joni Herrala (10/1/3s) huokaisi. Viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Herrala teki itse kymmenen pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

– Ihan hyvältä kuulostaa, mutta ei ne tilastot niin ole mun juttu, vaan puolustaminen on enemmänkin se asia, mihin keskityn. Melson pääsi vähän liikaa juhlimaan, onneksi meillä on Kouvot jo sunnuntaina taas vastassa, niin pääsee uudestaan kokeilemaan.

Kouvojen seuraava ottelu on tosiaan sunnuntaina Joensuussa. Kataja pelaa sitä ennen torstaina Kauhajoella.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!