NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengin laiturilla on paljon pelissä Varsovassa

13.2.2020 - 16:43:07


Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

Puolan cupissa Lindbomin Radom saa torstaina tutun vastustajan, kun se kohtaa turnausisäntänä toimivan Legia Varsovan. Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikonloppuna ja Radom voitti kotikentällään Lindbomin 23 pisteen iltapuhteen siivittämänä 79-76. Lindbomin hieno esitys palkittiin myös valinnalla Puolan liigan viime kierroksen tähdistöön.

- Varmasti meillä pienoinen niskaote saattaa Legiasta olla. Toisaalta tämä on eri matsi ja cupin ottelut ovat eri maailmansa, kun ne ovat kerrasta poikki. Lisäksi turnaus järjestetään Varsovassa ja he ovat kotiyleisönsä edessä. Molemmat joukkueet ovat varmasti katsoneet pari päivää aika ahkerasti videoita edellispelistä, Lindbom miettii ottelun lähtökohtia.

Lindbom lähtee hyvillä mielin talvikauden huipennukseen.

- Innolla odotan cup-turnausta. Cup on Puolassa iso ja arvostettu kilpailu. Tykkään, että on tällainen turnaus keskellä kautta. Se tuo vähän lisäpanosta. Yksi peli ratkaisee eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Radom ei lukeudu turnauksen ennakkosuosikkeihin, sillä vaikka se oli runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, niin sen jälkeen osui vähän vaikeampi vaihe ja se putosi pudotuspelipaikoilta pois. Joukkue on kuitenkin osoittanut potentiaalinsa voittaen muun muassa kärkijoukkue Wloclawekin vieraskentällä.

- Wloclawek ja Zielona Gora ovat varmasti selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta Puolan sarja on mielenkiintoinen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Pelit voivat mennä ihan miten vain, muistuttaa Lindbom.

Radom pääsee Lindbomin mukaan hyvistä lähtökohdista cup-turnaukseen.

- Meillä on ihan hyvä voitto alla ja kaikki pelaajat ovat terveinä. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan menestystä Varsovasta.

Italian liigassa on niin ikään käytössä turnausmuoto, jossa runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta lunastaa lipun cup-turnaukseen. Cremona voitti cupin viime vuonna ja aloittaa mestaruuden puolustamisen Euroliiga-joukkue Olimpia Milanoa vastaan. Cremona voitti Milanon alkukaudesta kotikentällään ja taipui viime viikolla niukasti kotonaan.

- Tulee mielenkiintoinen revanssi, kun sunnuntaina hävisimme heille viime sekunnin heitolla. Siitä tulee mielenkiintoinen matsi.

Ensimmäistä kauttaan Italiassa pelaava Palmi lähtee cup-turnaukseen puolustamaan mestaruutta.

- Odottavin tunnelmin sinne mennään. Olemme hallitseva cup-mestari. Kiva päästä kokemaan cup ja lähdetään tietenkin voittamaan, niin kuin kaikki muutkin.

Palmin debyyttikausi Cremonassa on ollut vaiherikas, sillä viime vuoden lopun iso vastuu ja hyvät esitykset ovat alkuvuodesta vaihtuneet lähinnä vaihtopenkkiin. Palmi on jäänyt minuuteitta viidessä edellisottelussa, mutta peliajan vähyys ei ole lannistanut tamperelaislähtöistä pelaajaa.

- Viimeiset viisi peliä on ollut vähän vaikeampaa, kun en ole päässyt kentälle kokeilemaan. Meillä on joukkueessa seitsemän ulkomaalaista ja kuusi saa pelata. Yhdessä pelissä olin kokonaan kokoonpanon ulkopuolella, mutta nyt yksi amerikkalainen mursi sormensa ja pääsin kokoonpanoon, mutten ole pelannut. On mennyt treenatessa tämä viimeinen kuukausi. Pakko jatkaa työtä ja toivoa, että se mahdollisuus tulee. Ja silloin, kun se tulee, niin pitää pystyä näyttämään. Sinänsä maajoukkueikkuna tulee kivaan väliin, että siellä on taas myös tilaisuus näyttää. Taistelu minuuteista jatkuu ja nyt eletään vähän vaikeampaa jaksoa. Toisaalta joukkueemme on pelannut viime aikoina tosi hyvin, Palmi valottaa tilannettaan.

Vähästä vastuusta huolimatta Palmi ei ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon.

- Vaikka minuutit ovat olleet vähissä, niin seuralta on tullut sellaista palautetta, ettei tarvitse hirveän huolissaan olla. Kaikkialta tulee kannustusta ja pitää jatkaa hommien tekoa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!