NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sasu Salin ei päässyt juhlimaan torille

14.2.2020 - 15:49:56


Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Salin pääsi juhlimaan sunnuntaina FIBA Intercontinental Cupin voittoa. Kyseessä on FIBA:n järjestämä seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnaus, jossa mukana oli NBA:n kehityssarja G-liigan hallitseva mestari Rio Grande Valley Vipers, FIBA Americasin mestari argentiinalainen San Lorenzo, Mestarien liigan hallitseva mestari Virtus Bologna sekä turnauksen isäntäjoukkue Teneriffa.

Teneriffa kaatoi ensin välierässä Rio Grande Valley Vipersin ja finaalissa kukistui tiukkojen vaiheiden jälkeen Virtus Bologna. Teneriffan voitonjuhlat jäivät kuitenkin lyhyiksi, sillä keskittyminen Espanjan cupin koitoksiin alkoi nopeasti.

- Ei juhlittu torilla, Salin heittää.

Intercontinental Cup oli Salinin mukaan hyvä kokemus.

- Olihan se ihan siistiä voittaa. Oli aika hassu pelata Vipersia vastaan, kun ei yhtään tiennyt mitä sieltä tulee. Ei se ihan minun tyylistä peliä ollut, ja vaikka voitimme 21 pisteellä, niin ero olisi voinut olla suurempikin. Tasoero näkyi aika hyvin siinä miten joukkueet pelasivat, Salin arvioi 110-89-voittoa.

Finaali olikin tasaisempi, sillä Teneriffa kukisti Bolognan 80-72.

- Se oli tiukka peli ja oli siisti pelata Bolognaa vastaan, joka menee Milos Teodosicin johdolla Euroliigaan. Pelasimme tosi hyvin siinä pelissä.

Intercontinental Cupin voitto oli Teneriffalle seurahistorian toinen, sillä se voitti kilpailun edellisen kerran vuonna 2017. Vaikka torijuhlia ei nähtykään, voitto lämmitti mieltä.

- Seurassa oltiin voitosta tosi innoissaan. Luulen, että se teki myös joukkueelle hyvää. Osoitimme pystyvämme pelaamaan sellaisella tasolla, että pystymme tiukassa tilanteessa voittamaan mestaruuksia. Teneriffaa odottaa jo seuraavat cup-haasteet perjantaina, kun se saa aloittaa urakkansa Copa del Rey'ssä.

Espanjan talvikauden huipentumaan pääsi mukaan runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta ja Teneriffa kohtaa avauskierroksella Andorran. Otteluparin voittaja kohtaa lauantain välierässä Malaga-Zaragoza -otteluparin voittajan.

- Andorra on meille mieluinen vastustaja, mutta vastapuolella varmasti ajatellaan samalla tavalla. Ainakin ensimmäisestä pelistä pitää mennä jatkoon ja kyllä meillä on kaikki mahdollisuudet mennä vähintään finaaliin saakka. Voimme voittaa minkä joukkueen tahansa ja cupissa on aina kiva, kun on yhdestä pelistä kiinni.

Copa del Rey järjestetään tänä vuonna Salinille tutuissa maisemissa Malagassa.

- Onhan siellä tutut korit ja tuttu halli, mutten tiedä onko siitä sen enempää hyötyä, Salin pohtii. Copa del Rey'ssä nähtiin suomalaisväriä jo torstaina, kun Ura Basketin kasvatti, mutta Bosnia-Hertsegovinaa maajoukkuetasolla edustava, Emir Sulejmanovic taisteli Bilbaon paidassa tiukasti Real Madridia vastaan. Bilbao joutui lopulta taipumaan 83-93 (47-50). Sulejmanovic kasasi kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.

Ranskan Leaders Cupissa runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta saavat osallistumisoikeuden Pariisin Disneylandissa pelattavaan Leaders Cupiin. Tuovin valmentama

Strasbourg lähtee puolustamaan Leaders Cupin mestaruutta.

- Meillä on mestarien taakka harteilla, Tuovi toteaa hieman leikitellen.

Strasbourg pääsi Leaders Cupiin mukaan ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, mutta sen jälkeen joukkueen tulokset notkahtivat pahasti. Strasbourg hävisi Ranskan liigassa seitsemän peräkkäistä ottelua, kunnes putki katkesi viime viikonlopun Limoges-voittoon. Leaders Cupin kenraaliharjoituksessa Strasbourg taipui tiistaina Boulogne-Levalloisille.

- Voimme lähteä Leaders Cupiin hyvinkin paineettomasti. Nämä ovat vähän erilaisia pelejä kuin sarjapelit. Näissä ratkaisee se, mikä on sillä hetkellä vireystila. Viikonlopussa voi olla kolme peliä kolmeen päivään. Lähdemme ehdottomasti haastajina.

Tuovi myöntää, että viikonlopun voitto auttoi erityisesti henkisesti ja joukkue on menossa koko ajan parempaan suuntaan.

- Se tuntui ja näkyi ihmisissä, toimistolla ja hallissa, kun oli hymyileviä ihmisiä ympärillä. Meillä oli pitkä pätkä vaikeaa, mutta viime aikoina pelit ovat olleet jo paljon parempaa. Tiistaina pidimme sarjan kovavireisintä joukkuetta ahtaalla 35 minuuttia. Ei meidän tarvitse lähteä Leaders Cupiin mitenkään häpeillen tai pelokkaana.

Strasbourg saa heti Leaders Cupin avausottelussa vastaansa kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliiga-joukkue ASVEL Lyon-Villeurbanne.

- Monaco ja ASVEL ovat koko sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja, mutta mielestäni Boulogne-Levallois ja Dijon pelaavat tällä hetkellä parasta korista ja suurimmalla itseluottamuksella. He ovat papereissani tämän turnauksen mustia hevosia, arvioi Tuovi ennakkosuosikkeja.

Tuovin mukaan Strasbourgilla on aseet yllättää ASVEL. - Jos pystymme pelaamaan samalla tavalla kuin kahdessa edellispelissä ja haastamaan sekä rikkomaan heidän peliä, ja hyökkäämään rohkeasti, voimme taistella voitosta. Silloin se menee viime hetkille saakka, kumpi sen vie. Meidän täytyy nauttia tästä mahdollisuudesta, Tuovi korostaa.

Ranskan Leaders Cupissa on mukana myös Jamar Wilsonin JL Bourg Basket, mutta Wilson ei ole viikonloppuna joukkueen kokoonpanossa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!