NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengi-pelaaja suorapuheisena – ”Vähän ankea fiilis jäi”

20.2.2020 - 22:58:27


Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi sai tylysti selkäänsä EM-karsintojen avausottelussaan. Serbia voitti suomalaiset 80-58.

Topias Palmi, joka 16 pisteellään oli Suomen pisteykkönen, ei peitellyt pettymystään.

-Vähän jäi ankea fiilis. Tuntui, että meillä olisi ollut enemmän annettavaa, kuin mitä saatiin pisteitä aikaiseksi. Aika heikko heittopäivä oli varsinkin ekalla puoliajalla, harmitteli Palmi.

Serbialla oli kovan luokan pelimiehiä mukana. Suomalaisia vietiin välillä kunnolla, eikä tilannetta parantanut, että suomalaisten heittopeli oli pahasti metsässä.

- Kyllähän Serbia meitä rokotti. Varsinkin, kun heitettiin ohi, niin juoksivat aika paljon nopeita. Jos olisi ollut parempi onni, olisi voinut olla huomattavasti tiukempi peli. Mutta ne on näitä jossitteluja. Serbia oli tänään parempi, Palmi analysoi.

Vastustaja sai Palmilta kehuja.

- Kun puolustettiin heitä, huomasin, miten kovia screenejä tekivät. Vastaavasti me ei pystytty vastaamaan heidän kovuuteen hyökkäyspäässä samalla tavalla. Kyllä fyysistä korista pelasivat.

Spekuloida voi sillä, olisiko Serbia joutunut paineeseen, jos suomalaisten heitot olisivat alussa uponneet. Kotiyleisöä se olisi voinut sytyttää ja areenahan oli Espoossa täynnä.

- Kyllä mekin alkuun saatiin hyviä paikkoja, mutta ei saatu niistä tehtyä pisteitä. Ehkä sen takia meni vähän selkä kyyryyn ja alaspäin. Saatiin heittopeliä parannettua, kun peli meni eteenpäin, mutta tuon tasoisen joukkueen voittaminen vaatii, että heittopeli on alusta saakka kunnossa, totesi Palmi.

Serbian kookas tähtipelaaja Miroslav Raduljica heitti 19 pistettä. Palmilla oli tekemistä Raduljican puolustamisessa.

-Olihan se aika iso. Kyllä mä pari kertaa sitä rikoin, mutta onneksi ei vihelletty. Tuon kokoinen äijä kun on kyseessä, ja me pienet pojat tullaan räpsimään sinne, jää usein huomaamatta. Todella hienoa, että tuon tasoisia pelaajia vastaan pääsee pelaamaan, Palmi totesi Serbian tähdestä.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Fribourgissa Sveitsin. Se peli Susijengin olisi syytä voittaa tai muuten EM-kisapaikka voi olla vaakalaudalla.

- Totta kai lähdetään nälkäisenä sinne. Tämä peli todisti, että valmista pakettia meillä ei tässä vielä ole. Ei voida lähteä löysäilemään Sveitsin päähän. Siellä tulee varmasti kova ja aggressiivinen joukkue myöskin vastaan, ennakoi Palmi seuraavaa matsia.

Palmi ei usko, että Serbia-ottelu jäisi painamaan takaraivossa.

- Tää ikkuna on niin tiivis, ettei tätä voi kauaksi aikaa jäädä miettimään. Seuraava tärkeä peli tulee heti sunnuntaina ja kaikki ajatukset ovat huomisesta lähtien siinä.

Teksti: Otto Palojärvi, Espoo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wimbledon 2020 on peruttu

1.4.2020 18:31:10