NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

3.6.2020 - 21:07:21


Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

Saksassa kausi päätettiin viedä päätökseen kymmenen joukkueen lopputurnauksena, jossa joukkueet on jaettu kahteen viikon joukkueen lohkoon. Lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee lopulta pudotuspeleihin.

- Aluksi jatkopäätös oli suoraan sanottuna yllätys, kun trendi oli menossa toiseen suuntaan. Toiminnan kautta olen kuitenkin innostunut tästä ja myös kaikki mukana olevat ovat piristyneet lopputurnauksen lähestyessä, Tuomas Iisalo kertoi tunnelmistaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Joonas Iisalo lähti Suomeen pandemian alettua, mutta on palannut takaisin veljensä rinnalle johtamaan Merlinsin harjoituksia. Sarjan keskeytyksen aikoina Merlins pystyi harjoittelemaan pienryhmissä, mutta viime aikoina harjoitukset ovat pyörineet normaalisti tiukkojen terveysmääräysten säestämänä.

- Olemme harjoitelleet nyt pari viikkoa normaalisti kaupungin luvalla. Meillä on Bundesliigan toimesta tiukka testi- ja hygieniaprotokolla, jota olemme noudattaneet. Sitä ennen harjoittelimme pienryhmissä. Meidän rosterikoko on itse asiassa rajoittanut harjoitteluamme enemmän emmekä ole päässeet juurikaan harjoittelemaan 5 vastaan 5 johtuen vammojen kuntoutuksesta.

Merlins oli runkosarjassa sensaatiomaisesti neljäntenä, kun koronapandemia keskeytti Bundesliigan kauden. Iisalon mukaan samanlaista yllätystä ei ole odotettavissa lopputurnauksessa.

- Toivon mukaan pystymme pelaamaan turnauksen läpi ilman koronatartuntoja ja loukkaantumisia. Meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tavoitella menestystä tässä lopputurnauksessa. Se on vain fakta. Syy Iisalon pessimistisyyteen löytyy joukkueen kokoonpanosta. Pienten vammojen lisäksi Merlins lähtee lopputurnaukseen ilman neljää tai viittä ulkomaalaisvahvistustaan.

- Tämänhetkinen joukkueemme ei ole millään tavalla kilpailukykyinen. Saamme yhden, maksimissaan kahden, ulkomaalaisvahvistuksemme mukaan, ja sitten meillä on kaksi uutta saksalaista pelaajaa. Näiden pelaajien avulla saamme joukkueeseen 10 pelaajaa, joista kaksi on meidän omaa U19-joukkueen pelaajaa, Iisalo valottaa joukkueen tilannetta.

Iisalo ei kuitenkaan jää manailemaan, että runkosarjan tuhkimotarina ei välttämättä saa jatkoa lopputurnauksessa.

- Tämän joukkueen kanssa on ollut mukava tehdä duunia ja se harmittaa, että joukkue on nyt tässä tilassa. Jos olisimme täysikuntoisia, niin meillä olisi ollut mahdollisuudet isoon yllätykseen. Nyt sopeudumme kuitenkin nykytilanteeseen ja teemme parhaamme.

Bundesliigan lopputurnaus pelataan 6.-28.6. Merlinsin kanssa samassa lohkossa pelaavat Petteri Koposen Bayern München, Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, Göttingen sekä Oldenburg. Lopputurnaus pelataan Münchenissä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!