NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

16.9.2020 - 16:40:26


Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

Palmi teki viime vuonna kolmevuotisen sopimuksen Vanoli Cremonan kanssa. Koronapandemia päätti myös Italiassa kauden ennen aikojaan ja seurat olivat tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Cremona ilmoitti heinäkuun alkupuolella, ettei se pysty enää pyörittämään edustusjoukkueen toimintaa ja keskittyy jatkossa vain junioripuoleen. Muutamaa viikkoa myöhemmin lisärahoitusta oli löytynyt ja seura pystyikin jälleen operoimaan. Palmi myöntää kesän olleen melkoista aaltoliikettä.

- En tasan tarkkaan tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli. Kun lensin Suomeen, niin seura sanoi, että heillä on taloudellisia vaikeuksia, mutta ne eivät välttämättä vaikuta mihinkään. Heinäkuussa he ilmoittivat sitten agentilleni, että nyt kannattaisi alkaa katsomaan uutta seuraa. Valmentajat ja pelaajat lähtivät aika nopeasti muualle. Itse en ehtinyt, kun ei oikein löytynyt sellaista sopivaa vaihtoehtoa. Elokuussa seura sitten elvytettiin ja he onnistuivat löytämään rahoitusta ja sponsoreita. Sitten joukkue kasattiin nopeasti parissa viikossa ja saimmekin kokoon ihan mielenkiintoisen joukkueen, Palmi sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

- Kyllähän siinä oli alkuun aika huonot fiilikset, kun tein kuitenkin kolmen vuoden sopimuksen ja tarkoituksenani oli olla täällä useampi vuosi. Osasin kuitenkin henkisesti valmistautua, kun paljon liikkui kaikenlaisia huhuja. Silti, kun virallinen ilmoitus tuli, että seuran edustustoiminta lakkaa eikä tule pelaamaan Serie A:ssa, niin olihan se shokki. Yhtä lailla se oli sitten positiivinen shokki, kun selvisi, että seura jatkaakin. Olihan se aika vuoristoratamainen kesä, Palmi kertaa kesän tapahtumia.

Palmi oli ainoa pelaaja edelliskauden joukkueesta, jolla oli vielä sopimus voimassa. Cremona joutuikin nopeaan tahtiin kasaamaan sekä valmennusjohdon että uudet pelaajat. Palmin mukaan joukkueen rakentaminen onnistui yllättävänkin hyvin.

- Pelaajat hankittiin aika kovalla kiireellä, mutta meillä on mielestäni aika laaja ja yllättävän monipuolinen joukkue, joka voi pelata eri tavoilla koripalloa. Meiltä löytyy myös kokemusta aika hyvin, ettei meillä ole mikään junnuporukka, mikä oli jossain vaiheessa kesää pelkona. Menemme ainakin alkuun aika pienellä rotaatiolla ja meillä on kymmenen pelaajaa ja sitten pari omaa junnua täyttämässä rosteria.

Italiassa kilpailukausi on saatu jo käynnistettyä Supercupin merkeissä. Supercupissa 16 joukkuetta jaettiin neljään neljän joukkueen lohkoon, joista lohkovoittajat etenevät Final Four –turnaukseen. Viime kaudella Palmi jäi Cremonassa suhteellisen vähälle vastuulle, mutta Supercupin peleissä vastuuta tuli hyvin. Palmi pelasi kuudessa ottelussa keskimäärin 23,5 minuuttia ja heitti 11,8 pistettä. Parhaassa pelissään Palmi upotti 18 pistettä ja jäi alle kymmenen pisteen vain kerran.

- Nyt olen saanut vastuuta mukavasti. Pelaamme täysin erilaista koripalloa kuin viime kaudella ja mielestäni pystyn auttamaan tässä pelitavassa joukkuetta paremmin kuin viime vuonna. Nähtävästi valmentaja on ollut samaa mieltä, kun minuutteja on tullut. Tietenkin meillä on vain kymmenen pelaajaa, niin vastuuta tulee sitäkin kautta, mutta on tuntunut erittäin hyvältä pelata nyt.

Viime kaudella Palmi sai suurimmat minuuttinsa paikatessaan loukkaantumisia, mutta saattoi välillä olla koko pelin penkillä tai jopa katsomon puolella. Nyt hän on kuulunut pelaavaan rotaatioon heti alusta saakka.

- Tällä hetkellä olen joko ensimmäinen tai toinen pelaaja, joka tulee penkiltä. Yhdessä Supercupin ottelussa olin avausviisikossa, mutta ei se ole minulle niin tärkeää, kunhan saan pelata. Saan ottaa ratkaisuja ja minulla on aika vapaa rooli. Saan pelata pallollisena ja lukea hyökkäyssettejä. Meidän hyökkäyspelaaminen on aika vapaamuotoista, ja on kiva kokeilla vähän eri juttuja ja miten ne toimivat.

Cremonan Supercupin lohkossa olivat lisäksi Virtus Bologna, Fortitudo Bologna sekä Reggio Emilia. Cremona voitti otteluistaan yhden jääden lohkossa lopulta viimeiseksi. Palmin mukaan tulos ei ollut Supercupista pääasia.

- Aloitimme Supercupin siten, että meillä oli parissa ensimmäisessä pelissä 6-7 pelaajaa ja ne menivät vielä pelituntumaa hakiessa. Otimme ne enemmän harjoituspeleinä emmekä niinkään lähteneet voittamaan niitä, vaan rakentamaan peliämme. Emme saaneet Final Four -paikkaa, mutta Supercup antoi osviittaa siitä mihin suuntaan pelimme menee. Meillä oli kova lohko, mutta pystyimme pitämään pelit tiukkoina yleensä kolme neljännestä ja viimeisessä loppui sitten joko bensa tai valmentaja alkoi peluuttaa nuorempia. Meillä on ihan hyvä ja iskukykyinen joukkue.

Supercupin otteet antavat uskoa siitä, että Palmilla on edessään läpimurtokausi Serie A:ssa. Samaan hän pyrkii itsekin.

- Tavoitteena on parantaa viime kaudesta. Nyt on tullut paljon vastuuta ja haluan jatkaa sitä. Pyrin siihen, ettei kausi olisi samanlaista vuoristorataa kuin viime vuonna, ja pystyisin pitämään roolini sekä vastuuni eikä tulisi sellaisia nollapelejä tai katsomokomennuksia mitä tuli viime kaudella.

Italian Serie A käynnistyy Cremonan osalta 27.9.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!