Mainos: Joulukalenterissa ilmaisvetoja ja voitontehostajia - Uusi tarjous joka päivä!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Susijengin pelaajan seura vaihtui: ”Nyt minulla olisi mahdollisuuteni lyödä itseni läpi”

23.10.2020 - 12:00:16


Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

Lindbom kartoitteli sopimustarjouksia mm. Puolasta ja Unkarista pitkälle syksyyn ja oli jo kesällä lähellä sopimusta Stal Ostrowin kanssa, mutta tuolloin yhteisymmärrystä ei vielä syntynyt.

Lokakuussa Ostrow palasi neuvottelupöytään Lindbomin kanssa, tällä kertaa tuloksellisesti. Kahden Puolan kautensa aikana Radomille 14,8 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden viimeistellyt Lindbom pitää sopimusta jälleen uutena kehitysaskeleena urallaan.

- Radom asetti virallisesti tavoitteensa aina pudotuspeleihin pääsemiseksi, mutta Ostrowilla on erityisesti penkin alle menneen 2019-20 -kauden jälkeen pyrkimys runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja siitä mestaruuspeleihin, ”Calle” kertoo.

- Olen syksyn mittaan katsonut Ostrowin pelejä ja miettinyt joukkueen mahdollisuuksia ja näyttää siltä, että nyt mulla olisi mahdollisuuteni lyödä itseni läpi menestykseen tähtäävässä joukkueessa.

Seurajoukkuekaudella 2018-19 Ostrow vei nimiinsä Puolan cup-mestaruuden, jonka lisäksi joukkue saavutti Puolan hopeaa keväällä 2018. Seuran ensimmäistä mestaruutta Lindbomin kanssa tavoittelevat mm. aiemmin Puolan liigan MVP:ksi valittu James Florence, Topias Palmin seuratoverina Cremonassa viime kaudella pelannut kroaattiveteraani Josip Sobin sekä vuosikaudet Euroopassa pelannut amerikkalaispelinrakentaja Taurean Green.

- Ostrowin historia Puolan liigassa on aika lyhyt ja viime kauden pettymyksen jälkeen seurajohto lähti tähän kauteen kunnollisin panostuksin. Positiivista on sekin, että mikäli maailmantilanne sen sallii, Ostrowin kanssa pääsee pelaamaan myös FIBA Europe Cupia jossain vaiheessa kautta, Lindbom hymyilee.

- Iso kiitos kuuluu myös Helsinki Seagullsille, jonka kanssa olen saanut treenata loppukesän ja syksyn aikana. Gullsien kanssa treenaamisesta on ollut iso apu kunnon ylläpitämisessä ja uskon olevani valmis, kun Puolan liigapelit taas kutsuu.

Lindbom aloitti pääsarjauransa vasta 16 vuoden iässä Mihailo Pavicevicin valmentamassa Espoon Hongassa kaudella 2008-09.

Edustettuaan Honkaa kevääseen 2010 Lindbom siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennettavaksi. Kaudella 2010–11 Lindbom pelasi sekä Saksan kolmosliigaa (Pro B) että Saksan Bundesliigaa. Kevätkauden 2011 lopussa Lindbom palasi loppukauden ajaksi Honkaan.

Korisliigan läpimurtonsa Lindbom teki 2011-12, jolloin hän urakoi helsinkiläiselle ToPolle 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden pronssiin päättyneellä kaudella. Korisliigan kapteenit ja päävalmentajat äänestivät keväällä 2012 Lindbomin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, missä hän kuului 2014–2017 Helsinki Seagullsin avainpelaajiin.

Ulkomaan ammattilaisdebyyttinsä Lindbom teki liettualaisesa Juventus Utenassa syksyllä 2017 kahden kuukauden ajan 2,4 pisteen ja 1,4 levypallon ottelukeskiarvoin. Haettuaan vauhtia Seagullsista Lindbom siirtyi Kroatian liigan KK Osijekiin, jota hän edusti Kroatian liigassa 10,2 pisteen ja 6,1 levypallon keskiarvoin. Viimeiset kaksi kautta Lindbom on antanut vahvoja näyttöjä Puolan liigan Radomissa. Ensimmäisellä Puolan kaudellaan Lindbom runnoi Radomille 15,5 pistettä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden.

Lindbomin palkintokaapista löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2012, Bisons 2014, Seagulls 2017) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta (Honka 2009, Pyrintö 2011).

Maajoukkueurallaan Lindbom on pelannut 71 nuorten ja 32 haastajien maaottelua sekä edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 universiadeissa. Susijengissä Lindbom on pelannut 57 ottelua 2,6 pisteen keskiarvolla. Suomen EM-kisajoukkueeseen Lindbom kuului syksyllä 2017 Helsingissä ja Istanbulissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torppa kaatui Karhuvuoressa

5.12.2020 20:41:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peliuutiset