Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Koripalloilija Annika Holopainen Ranskaan: ”Minusta odotetaan kantavaa voimaa”

24.09.2021 - 14:03:00


Koripalloilija Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

Holopainen pelasi kauden 2019-20 Reimsissä LF2:ssa, joten maa ja sarja ovat tuttuja, vaikka joukkue on uusi. Kun Montbrison tarjosi Holopaiselle sopimusta, niin siihen oli helppo tarttua.

- Ranskasta on jäänyt hyviä muistoja kaudelta, jonka pelasin täällä. Täällä arvostetaan koripalloa ja liiga on ammattimainen sekä kovatasoinen. Montbrison on pieni perheorganisaatio, jossa harjoitellaan todella korkealla intensiteetillä ja meillä on vaativa, mutta erittäin hyvä valmentaja, Holopainen kertoo.

Holopaisen kausi Reimsissä oli hyvä, sillä koronapandemian keskeyttämällä kaudella joukkue sijoittui toiseksi, ja Holopainen paransi otteitaan kauden edetessä. Nyt sopeutumisvaikeuksia ei ole tiedossa.

- Tällä kertaa on helpompi tulla, kun kieli ja kulttuuri ovat tutumpia, ja pelikovuus ei tule yllätyksenä. Täällä ei hirveästi pilli soi.

Viime kauden Holopainen pelasi Islannissa KR:n joukkueessa. Vaikka kausi oli joukkueelta vaikea, niin Holopaiselle kausi oli upea. Vastuuta kertyi niin paljon kuin jaksoi pelata ja hän voitti myös sarjan koripörssin. Vaikka Islannin liiga ei tasoltaan ole Euroopan huippukastissa, niin Holopainen näki sen hyödyllisenä kokemuksena.

- Islannin vuosi kasvatti pelaajana paljon. Se oli täysin erilainen kokemus verrattuna aikaisempiin ammattilaisvuosiin. Hyökkäyspäässä korinteko oli pääosin vastuullani, mikä monipuolistutti hyökkäyspään ratkaisuja ja lisäsi itseluottamusta. Viime kauden jälkeen kaipasin kuitenkin enemmän haastetta ja ammattimaisempaa ympäristöä, jossa kaikki pelaajat ovat täysipäiväisiä ammattilaisia.

Montbrison nousi LF2:een kaudella 2015 ja on yhtä kautta lukuun ottamatta selviytynyt pudotuspeleihin. Kirkkain menestys on kuitenkin jäänyt puuttumaan, sillä se on vain kertaalleen edennyt ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon.

- Joukkueen tavoite on ymmärtääkseni olla neljän parhaan joukossa. Liiga on siinä mielessä mielenkiintoinen, että lähes jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa, arvioi Holopainen.

Ainakin valmistautumiskauden perusteella Montbrisonin peli on uomissaan. Kuudesta harjoituspelistä joukkue voitti kaikki ja viime viikonloppuna joukkue eteni jatkoon myös Ranskan cupissa selvällä voitolla. Holopainen on kuulunut heti kättelystä joukkueen johtohahmoihin.

- Meillä on ollut pitkä preseason, ja niissä olen saanut paljon vastuuta. Täällä valmentaja odottaa, että minä ja toinen ulkomaalaisvahvistuksemme olemme joukkueen kantavia voimia.

- Henkilökohtaisella tasolla toivon ehjää kautta ilman loukkaantumisia, tasaisuutta suorituksiin sekä sitä, että pystyn pelaamaan kansainvälisen tason pelikovuudella ja -tempolla 40 minuutin ajan, Holopainen miettii.

Lähde: Koripalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

SM-liigassa nähtiin nyrkkitappelu

22.10.2021 19:52:40

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58